ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-10-2019

Σφοδρή επίθεση κατά Ζέρβα από την συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ

Συκοφαντεί τους εργαζόμενους..

Σφοδρή επίθεση κατά Ζέρβα  από την συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα εξαπολύει η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ, κατηγορώντας το δήμαρχο ότι συκοφαντεί τους εργαζόμενους την ίδια στιγμή που έχει ψηφίσει την είσοδο ιδιωτών σε δημοτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα η ΔΑΣ σημειώνει:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ, ο δήμαρχος Θες/νίκης μιλώντας πριν λίγες μέρες σε εκδήλωση ιδιωτικού ΙΕΚ, κατήγγειλε «περιστατικά δολιοφθοράς» από εργαζόμενους σε οχήματα του δήμου. Είπε «έχει τύχει να βρω σε φορτηγό κομμένα καλώδια με ψαλίδι». Πότε ρωτάμε, την μία και μοναδική φορά που επισκέφτηκε χώρους της καθαριότητας τις πρώτες μέρες που ανέλαβε; Συνεχίζοντας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι «πρέπει να μάθουν να αποδίδουν».

Ανάλογες κατηγορίες κατά των εργαζομένων είχε εκτοξεύσει και ο εντελταμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας σε συνάντηση στις 15/10 με τον ΣΕΔΘ, κάνοντας λόγω και αυτός για «δολιοφθορές» και «ακαμάτηδες» εργαζομένους. Τα ψέματα και τις συκοφαντίες ενάντια στους εργαζόμενους με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα τα ζήσαμε και την περίοδο της διοίκησης Μπουτάρη. Ας αφήσει τις συκοφαντίες η διοίκηση Ζέρβα και να απαντήσει:

– Κάνουν «δολιοφθορές» οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με οχήματα επικίνδυνα χωρίς λάστιχα και χίλια δυο άλλα προβλήματα;

-Πότε θα πάρουν αποφάσεις για την προμήθεια οχημάτων που είναι αναγκαία, ανταλλακτικών, εργαλείων και υλικών για όλες τις υπηρεσίες; Προεκλογικά δήλωναν γνώστες των προβλημάτων και ότι ήταν έτοιμοι να δείξουν έργο από την πρώτη μέρα και δεν ζητούσαν πίστωση χρόνου.

– Γιατί κρίνουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τον ποιόν στήριξαν για δήμαρχο; Θα τοποθετήσουν σε καίρια πόστα μόνο υποστηρικτές τους; Θα συνεχίσουν την διαχείριση του προσωπικού με τον ίδιο τρόπο της προηγούμενης διοίκησης;

– Θα διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε υπηρεσίες;

– Γιατί είπε ψέματα ο δήμαρχος και μέλη της διοίκησης του στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν πάρει όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας; Ας διαβάσουν την υπουργική απόφαση ποια ΜΑΠ προβλέπονται και τι άλλα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Πότε θα πάρουν απόφαση για την προμήθεια ΜΑΠ και τι μέτρα θα πάρουν για τα «εργατικά ατυχήματα» που είναι σχεδόν καθημερινά;

– Τι μέτρα θα πάρουν και πότε για να λειτουργήσουν σωστά υπηρεσίες όπως το ΤΑΠ κ.α. για να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται δημότες και εργαζόμενοι;

Πάει πολύ να κατηγορούν τους εργαζόμενους, αυτοί που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική που στόχο έχει την παραπέρα απαξίωση των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών και την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Καμία αντίδραση δεν υπάρχει από την διοίκηση Ζέρβα για τη συνέχιση της κατάθεσης των αποθεματικών των δήμων στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, για την μη απόδοση των νέων παράνομα παρακρατηθέντων πόρων προς τους δήμους. Στήριξε η διοίκηση Ζέρβα και τον νέο «αναπτυξιακό» νόμο της κυβέρνησης. Καταψήφισε το ψήφισμα των εργαζομένων ενάντια στην διάταξη που κάνει ακόμη πιο εύκολες τις ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμό. Κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών! Δεν είναι άσχετη η συκοφάντηση εργαζομένων και υπηρεσιών με τη θέση υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Ο δήμαρχος και μέλη της διοίκησης του έχουν ψηφίσει, ως δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της προηγούμενης διοίκησης, την είσοδο ιδιωτών σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου–πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, οδοσήμανση, καθαριότητα κ.α. Καμία αντίδραση της διοίκησης ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, αντίθετα βλέπουμε παρέλαση υπουργών και κυβερνητικών στελεχών στο δημαρχείο για συναντήσεις με τον «ανεξάρτητο» δήμαρχο.

Να μην «πέφτουν από τα σύννεφα» οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του δήμου. Ήταν φανερό από την αρχή τι πολιτική θα ακολουθήσει η διοίκηση Ζέρβα. Να δώσουμε απάντηση οργανώνοντας τον αγώνα μας, για δημοτικές υπηρεσίες πλήρως στελεχωμένες με προσωπικό και όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές για την λειτουργία τους.

ΠΗΓΗ aftodioikisi.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge