ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-11-2019

Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο για τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση

Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο για τη  δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Την άμεση επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη διόρθωση των ρυπογόνων αιτιών (π.χ με φίλτρα ή άλλα μέτρα απορρύπανσης) από βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τους, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η υγεία κατοίκων και εργαζομένων, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Παράλληλα ο ΙΣΘ συστήνει ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων μελών του, που θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (του τμήματος Χημείας για τις πηγές δυσοσμίας) και θα εξετάσει τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη και την υγεία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ., Νίκος Νίτσας, ύστερα από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου για το θέμα της δυσοσμίας, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια, την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι  στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση νοσηρότητας, όπως επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες. Στην ανακοίνωση του ΙΣΘ επισημαίνεται ότι σύντομα θα ανακοινωθεί  το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναλάβει στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όπου πρόσφατα δήμαρχος εξελέγη γιατρός-μέλος του Ι.Σ.Θ., με τον οποίο ο σύλλογος θα συνεργαστεί για αμεσότερα αποτελέσματα στην προσπάθεια πρόληψης και υγείας όσων ζουν και εργάζονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ alterthess.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge