ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-11-2019

Επίσκεψη της Πρέσβη της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη της Πρέσβη της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Την Πρέσβη της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Χερμίνε Πόπελερ υποδέχθηκε η Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η επίτιμη Πρόξενος της Αυστριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Έβελυν Παπαδοπούλου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της επικαιρότητας και των εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Σας καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις τόσες ομορφιές και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά. Είναι χαρά μου που σας υποδέχομαι και μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης στην Κύπρο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί», ανέφερε η κ. Αηδονά. «Στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει μια γενικότερη αισιοδοξία στην οικονομία και στην κοινωνία, η οποία αποτυπώνεται και σε εκτιμήσεις παραγωγικών φορέων του εσωτερικού και ευρωπαίων αξιωματούχων».

Όπως τόνισε η κ. Αηδονά «μετά από δέκα περίπου χρόνια οικονομικής κρίσης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σταθήκαμε όρθιοι και κοινωνικά αλληλέγγυοι, συνεχίζοντας πλέον με ακόμη πιο δυναμικούς ρυθμούς. Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο τιμόνι της Περιφέρειας συνεχίσαμε την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπου κατέχουμε ξανά την πρώτη θέση πανελλαδικά. Καταγράψαμε τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεψιμότητα σε τουρίστες και με τις παρεμβάσεις μας σε τομείς της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της καθημερινότητας, με έμφαση στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια δίνουμε λύση στα προβλήματα και αναδεικνύουμε το δυναμικό κομμάτι της περιοχής μας, που δεν είναι άλλο από τους φιλόξενους και ικανότατους ανθρώπους της. Σας προσκαλούμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε από κοντά τον πολιτισμικό και τουριστικό πλούτο της περιοχής μας και να εντείνουμε τη συνεργασία μας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Από την πλευρά της, η Πρέσβης της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Χερμίνε Πόπελερ στάθηκε στις απαράμιλλες ομορφιές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνοπτική παρουσίαση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων από την κ. Αηδονά, αλλά και των σημαντικών πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη, μεταξύ των οποίων η ίδρυση του ευρωπαϊκού γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες και η επαφή του κ. Τζιτζικώστα με εταιρείες–κολοσσούς, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.

Με την υπόσχεση για μια νέα επίσκεψη και συνέχιση της συνεργασίας, ειδικότερα στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, η Πρέσβης της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Χερμίνε Πόπελερ ευχαρίστησε την κ. Αηδονά για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge