ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-11-2019

Νεάπολη: Σεμινάρια πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις Πρώτες Βοήθειες και τη χρήση απινιδωτή

Δωρεάν απινιδωτές σε όλα τα σχολεία του δήμου

Νεάπολη: Σεμινάρια πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις Πρώτες Βοήθειες και τη χρήση απινιδωτή

Ξεκίνησε χθες ο πρώτος κύκλος των εξειδικευμένων πιστοποιημένων σεμιναρίων BLS/AED της ERC, για την εκπαίδευση και πιστοποίηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου Νεάπολης- Συκεών, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, ώστε να μπορέσει ο δήμος να προχωρήσει στη διανομή τους στα σχολεία του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών να δρομολογήσει τον εξοπλισμό όλων των σχολείων του, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εξωτερικούς απινιδωτές, αποσκοπώντας στη θωράκισή τους απέναντι σε έκτακτα περιστατικά απειλής της ανθρώπινης ζωής, ευελπιστώντας βεβαίως ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Είναι γνωστή άλλωστε η θέση της δημοτικής Αρχής που επιμένει στην ανάγκη οι γνώσεις Πρώτων Βοηθειών να είναι υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία, όπως επίσης είναι γνωστά και τα συνεχή δωρεάν σεμινάρια εκμάθησης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που διοργανώνονται για όλους τους δημότες.
«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα απειλήσει την ανθρώπινη ζωή, ιδιαίτερα μάλιστα στο ευπαθές σχολικό περιβάλλον, μέτρο που σταδιακά θα εφαρμοσθεί και σε όλα τα δημοτικά κτίρια» υπογραμμίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Στελέχη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.) και της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ε.Ε.Δ.) βρέθηκαν χθες το πρωί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών και παρέδωσαν μαθήματα… ζωής στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, που πιστοποιήθηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τον χειρισμό Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος σεμιναρίων το προσεχές διάστημα, ενώ εξειδικευμένα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης Εξωτερικού Απινιδωτή θα πραγματοποιηθούν και ξεχωριστά σε κάθε σχολείο με την τοποθέτηση των απινιδωτών.

«Στα κρίσιμα πρώτα λεπτά μπορούμε να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο και να σώσουμε μία ζωή σε περίπτωση κινδύνου, κάτι μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε» σημειώνει ο πρόεδρος της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. Στέλιος Βαϊρλής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η χρήση του μηχανήματος του εξωτερικού απινιδωτή είναι τόσο απλή και εύκολη που μπορεί να γίνει ακόμη και από ένα παιδί Δημοτικού Σχολείου», ενώ από τις πιο επιμελείς μαθήτριες του χθεσινού σεμιναρίου αποδείχθηκε η Δημοτική Σύμβουλος και εκπαιδευτικός Κατερίνα Τσουκαλά, με τη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Καγιαμπίνη να είναι παρούσα στηρίζοντας εξαρχής και ενθαρρύνοντας τη διαδικασία που προώθησε ο δήμος.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge