ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-11-2019

11ο Thessaloniki Tax Forum στο ξενοδοχείο The MΕΤ

Από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

11ο Thessaloniki Tax Forum στο ξενοδοχείο The MΕΤ

Το «11ο Thessaloniki Tax Forum» διοργανώνει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο -σε συνεργασία με τη Φορολογική Επιτροπή του- στο ξενοδοχείο The MΕΤ, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ετήσιο φορολογικό φόρουμ του Επιμελητηρίου έχει στόχο να αναδειχθούν οι δυνατότητες βελτίωσης της αποδοτικότητας των εκάστοτε θεσμοθετούμενων φορολογικών πολιτικών.

Η θεματολογία του φόρουμ επιδιώκει να αναλύσει και να ποσοτικοποιήσει τις επιπτώσεις από την οπτική της πραγματικής οικονομίας -σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο- των πολιτικών αποφάσεων που αφορούν στη φορολογία, ενόψει του υψηλού στόχου ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας και της εξασφάλισης βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα συμπεράσματα του 11ου Thessaloniki Tax Forum αναμένεται να αναδειχθούν από τις εισηγήσεις των ομιλητών στις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:

Ομαλοποίηση φορολογίας σε πλαίσιο δημοσιονομικής ευελιξίας και προσαρμοστικότητας

Φορολογική συνείδηση και συμμόρφωση - Αντίκτυπος στην οικονομία και την κοινωνία

Ψηφιακή ωριμότητα, κλειδί στη φορολογία, την οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών

Αναγκαία φορολογικά μέτρα σε αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον.

O πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, δήλωσε για το 11ο Thessaloniki Tax Forum: «Στην Ελλάδα, την τελευταία διετία και ενώ οι περισσότερες χώρες του κόσμου προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, αυξήθηκαν υπέρμετρα φόροι και εισφορές, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται πρώτη η χώρα μας στις αυξήσεις φόρων, μεταξύ των 34 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε: «Ωστόσο, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές και άκρως απαραίτητες τις προωθούμενες ελαφρύνσεις στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος και τον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας, πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ομαλοποίηση της φορολογίας και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Η προβλεπόμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019, της προκαταβολής φόρου στο 95% και του φόρου στα μερίσματα στο 5% από 10%, όπως, μεταξύ άλλων, προβλέπονται στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο, οδηγούν σε σημαντικές ελαφρύνσεις, που, συνδυαστικά με άλλα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου, μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης για μείωση, το 2020, του συντελεστή φορολογίας από 24% στο 20%».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge