ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-11-2019

Η «Πόλη Ανάποδα» καλεί στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

Οι αγώνες του λαού μπορούν να αλλάζουν την κίνηση της ιστορίας..

Η «Πόλη Ανάποδα» καλεί στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

Στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου καθώς και στη μεγάλη αντικυβερνητική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Κυριακή 17/11 καλεί η «Πόλη Ανάποδα».

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

Ο Νοέμβρης του ’73 δείχνει τον δρόμο!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο αντίστασης, ορόσημο και τομή για την ιστορία του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Φέρει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και συμβολισμό, καθώς συμβολίζει τους αγώνες για ζωή με αξιοπρέπεια, τους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή, τους αγώνες για ψωμί-παιδεία-ελευθερία. 46 χρόνια μετά, το διαχρονικό νόημα του Πολυτεχνείου και τα αιτήματά του παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για το λαϊκό κίνημα, καθώς χαρακτηρίζεται από τη βίαιη επίθεση στα δικαιώματα της πλατιάς πλειοψηφίας του λαού. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη κιόλας μέρα, κατέστησε σαφές πως η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι εκείνη της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, της συμπίεσης των εργαζομένων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της καπιταλιστικής αξιοποίησης του χώρου και του περιβάλλοντος –όλα στον βωμό της κρίσης και της καπιταλιστικής ανάπτυξης (βλ. αναπτυξιακό νομοσχέδιο και όχι μόνο).

Ταυτόχρονα, η επίθεση στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία συνοδεύεται και από την ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής. Ξεκινώντας ήδη από το καλοκαίρι, η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κηρύσσοντας το δόγμα του «νόμου και της τάξης». Το λοκ-άουτ με απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ, η ακόλουθη εισβολή των ΜΑΤ σε αυτήν και οι συλλήψεις φοιτητών, οι «επιχειρήσεις» στα Εξάρχεια και αλλού, οι επιθέσεις στους πρόσφυγες και η εκκένωση καταλήψεων, η ευρύτερη εκστρατεία κατατρομοκράτησης κλιμακώνονται. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άκαρπη προσπάθεια από μεριάς της Πρυτανείας του ΑΠΘ για επιβολή λοκ-άουτ ενόψει Πολυτεχνείου.

Φέτος λοιπόν οφείλουμε να στείλουμε το ηχηρό και δυναμικό μήνυμα πως το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα είναι εδώ για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού. Για εμάς η 17 Νοέμβρη δεν αποτελεί απλά μια επέτειο των αγώνων του παρελθόντος, αλλά το εφαλτήριο για την συγκρότηση των αγώνων του σήμερα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τον λαό της πόλης να συμμετέχει στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, καθώς και στη μεγάλη αντικυβερνητική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Κυριακή 17/11 στις 17:00 ξεκινώντας από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

46 χρόνια και πολλούς Νοέμβρηδες μετά, άλλοτε έξαρσης και άλλοτε ύφεσης για το λαϊκό κίνημα, ο Νοέμβρης του 1973 συνεχίζει να εμπνέει, να ζει στις μικρές και μεγάλες μάχες του σήμερα, να αναπνέει με την πεποίθηση ότι οι αγώνες του λαού μπορούν να αλλάζουν την κίνηση της ιστορίας και να σπάνε ακόμα και τα πιο βαριά δεσμά!
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge