ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-11-2019

Διαμαρτυρία σπουδαστών δημόσιων ΙΕΚ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τα βιβλία είναι ανύπαρκτα..

Διαμαρτυρία σπουδαστών δημόσιων ΙΕΚ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 11:30, σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ, στο ΥΜΑΘ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

H κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ είναι εκρηκτική! Με την είσοδό μας στο ΙΕΚ οι πρωτοετείς κληθήκαμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια σειρά αναλώσιμα απαραίτητα για τη διδασκαλία μας. Σε πολλές περιπτώσεις φορτωθήκαμε και με το κόστος να τυπώσουμε οι ίδιοι πακέτα σημειώσεων απαραίτητων για το μάθημα, καθώς τα βιβλία είναι ανύπαρκτα! Σαν να μην έφτασαν αυτά, δαπανούμε καθημερινά σημαντικά ποσά στον ΟΑΣΘ για τη μετακίνησή μας από και προς το ΙΕΚ, καθώς για άλλη μια χρονιά οι διοικήσεις των ΙΕΚ και του ΟΑΣΘ δηλώνουν πως θα υπάρξει καθυστέρηση! Οι δευτεροετείς σπουδαστές συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ανύπαρκτες ή απαρχαιομένες υποδομές, με ελλειπή εργαστήρια, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, βάζουμε για δεύτερη χρονιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, και φυσικά πλησιάζουμε πιο κοντά στη στιγμή της πρακτικής τους άσκησης που στις περισσότερες ειδικότητες είναι απ την αρχή ως το τέλος της απλήρωτη! Πρόκειται δηλαδή στην κυριολεξία για απλήρωτη εργασία!

Ο σύλλογος από την αρχή της χρονιάς δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια! Δώσαμε τη μάχη της ενημέρωσης και κινητοποίησης γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα! Κινητοποιηθήκαμε σε διευθυντές ΙΕΚ και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ παραθέτοντας τα δίκαια αιτήματά μας. Διευθυντές και διοικήσεις μας απέδειξαν για άλλη μία φορά πως οι ανάγκες μας για ολοκληρωμένη και δωρεάν μόρφωση είναι κόστος! Όχι μόνο δε στάθηκαν στο πλευρό μας, αλλά θέλησαν να μας βάλουν απέναντι, να αποτρέψουν τη συλλογική, οργανωμένη δράση μας. Έφτασαν σε σημείο να απειλούν σπουδαστή με διαγραφή από το σύλλογο και μήνυση γιατί μοίραζε ερωτηματολόγια γνωριμίας με το σύλλογο!

Ήρθε η ώρα να πάρουν μια πιο μαζική και μαχητική απάντηση όλοι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιστρέφουμε στην ''κανονικότητα'' και ότι έρχεται η ''ανάπτυξη''. Την κανονικότητα και την ανάπτυξή τους οι σπουδαστές των ΙΕΚ τη βιώνουν καθημερινά!

Ήρθε η ώρα να πάρουν απάντηση όλοι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχουν λεφτά για την παιδεία, την ίδια ώρα που υπάρχουν λεφτά για πολεμικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ (λεφτά που ανέρχονται στα 4 δις το χρόνο!), την ώρα που υπάρχουν λεφτά για επενδυτικά πακέτα σε μεγάλους επιχειρηματίες!

Διεκδικούμε:

- Την άμεση εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για όλα τα δημόσια ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Χορήγηση δωρεάν συγγραμμάτων με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας σε όλους τους σπουδαστές.

- Εργαστήρια σύγχρονα με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας. Κτιριακή κάλυψη.

- Δωρεάν χορήγηση όλων των αναλώσιμων υλικών και του εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για τη γνώση της ειδικότητάς μας! Άμεσα να καλυφτούν από το κράτος.

- Την άμεση κατάργηση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία - πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ.

- Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να αμείβονται με βάση τη ΓΣΣΕ του ανειδίκευτου εργάτη, να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ΣΣΕ με κατώτατο μισθό 751 ευρώ.

- 6ωρο, πενθήμερο, 30ωρο για όσους σπουδαστές εργάζονται ή κάνουν πρακτική. Υποχρεωτική άδεια με αποδοχές στην περίοδο των εξετάσεων.

- Να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ανέργου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την φοίτηση σε ΙΕΚ.

- Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. Μέχρι τότε να είναι δωρεάν.

- Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλους τους σπουδαστές.

- Εκπαιδευτικό προσωπικό, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.

- Δωρεάν στέγαση και σίτιση για όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

- Δωρεάν συμμετοχή των σπουδαστών σε αθλητικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες π.χ. Χρήση γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων, καλλιτεχνικών μαθημάτων, ωδείων κ.λ.π.

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση του συλλόγου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης τη Δευτέρα 18/11 στις 11:30
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge