Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: 'Αννα
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-11-2019

Υψηλή ραπτική στο ατελιέ του ΕΠΑΛ Νεάπολης

Μαθητές δημιούργησαν ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά

Υψηλή ραπτική στο ατελιέ του ΕΠΑΛ Νεάπολης
fontsize

Μαθητές και μαθήτριες σε ρόλους… Κριστιάν Ντιόρ και… Κοκό Σανέλ! Μόνο που αντί για… μεταξωτά υφάσματα, δαντέλες και σατέν τα πατρόν τους περιελάμβαναν χαρτί, πλαστικό και ελαφρά μεταλλικά ελάσματα! Και αντί για μολύβια και χάρακες, στα μαγικά τους χέρια πένσες, ψαλίδια και ηλεκτροκολλήσεις… Και το αποτέλεσμα; Σύγχρονα φορέματα και παραδοσιακές στολές βγαλμένες από το… ατελιέ «ΕΠΑΛ Νεάπολης», όπου στήθηκε και η πασαρέλα της επίδειξης των ρούχων…

Όλα αυτά συνέβησαν σήμερα στο ΕΠΑΛ Νεάπολης, από το πρωί έως το μεσημέρι, όπου στήθηκε ένα βιωματικό εργαστήρι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων. Και ήταν δεκάδες οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο εργαστήριο αυτό, κατά το οποίο έγινε χρήση εφαρμοσμένων τεχνών με ανακυκλώσιμα υλικά και αξιοποίηση των υλικών ανακύκλωσης σε χρηστικές και καλλιτεχνικές κατασκευές.

Υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Σωματείου Τέχνης «Τεχνήεσσα» Στέλλας Καϊσίδου, και υπό το βλέμμα της δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Καγιαμπίνη, που έχει και τον συντονισμό των δράσεων, οι… μέτρ της σύγχρονης μόδας εντυπωσίασαν με το τελικό δημιούργημά τους. Περισσότερο, όμως, εντυπωσιάστηκαν από την εναλλακτική αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών διαπιστώνοντας με εμφατικά αισθητικό τρόπο ότι «τίποτα δεν είναι για τα απόβλητα», όπως είναι και το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας.

«Το σχολείο μας, πάντα πρωτοπόρο στα περιβαλλοντικά προγράμματα, σε συνεργασία με το δήμο Νεάπολης-Συκεών και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την υπεύθυνη Δέσποινα Μιχελάκη, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη μια τέτοια μοναδική ευκαιρία για την κατασκευή ρούχων από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα και μ’ αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποιούμε και τους μαθητές και τους καθηγητές να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον», δήλωσε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Νεάπολης Ακύλας Νικολακούδης εξαίροντας την προσπάθεια των μαθητών.

Από την πλευρά του, ο μαθητής Δημήτρης Π. μίλησε για το μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές. «Φτιάχνοντας ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά δείχνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον αξιοποιώντας τα ανακυκλώσιμα με κάθε τρόπο αντί να τα πετάμε εδώ κι εκεί», ανέφερε με τους συμμαθητές τους να είναι απορροφημένοι και σκυμμένοι στα… πατρόν.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο συμμετέχουν το «Φροντιστήριο Βιωσιμότητας» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο τοπικός όμιλος «Οι φίλοι της Φύσης», το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις», το Σωματείο Τέχνης «Τεχνήεσσα», συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες με ανάλογες δράσεις. Αναλυτικά αυτές είναι οι εξής:

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
-«Ανακυκλώνω –επαναχρησιμοποιώ-μειώνω»
-Ενημέρωση σε μαθητές των Περιβαλλοντικών Ομάδων των Σχολείων για δράσεις ανακύκλωσης με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους
-Φροντιστήριο Βιωσιμότητας δήμου Νεάπολης-Συκεών (Αμασείας 19-21, Νεάπολη)
-Εισήγηση: Νατάσσα Ριζοπούλου (Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.)

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019
-Εργαστήριο κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Συκεών αξιοποιούν τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνουν σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»,
-1ο Γυμνάσιο Συκεών, Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις»
-ΩΡΕΣ: 9 π.μ.-2 μ.μ.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019
-Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα: «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος»
-Φροντιστήριο Βιωσιμότητας δήμου Νεάπολης-Συκεών (Αμασείας 19-21, Νεάπολη)
-Εισηγήτρια: Παναγιώτα Ρίζου, φιλόλογος
-ΩΡΕΣ: 9 π.μ.-2 μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:
-Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: 2310.587545
-Γραφείο Παιδείας δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313.329558, -577ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣυλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη
Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Στο κέντρο, στον Δενδροποτάμο και στη Μενεμένη

8-12-2019

Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ

8-12-2019

Επτά προσαγωγές  για μπαλόνια αλληλεγγύης
Επτά προσαγωγές για μπαλόνια αλληλεγγύης

Χθες Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

8-12-2019

Ο καιρός σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Ο καιρός σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

7-12-2019

Χωρίς ρεύμα την Κυριακή τρεις περιοχές στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς ρεύμα την Κυριακή τρεις περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

7-12-2019
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ