Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Κυριακή
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-11-2019

Προσωπικός Φάκελος και Κινητή Μονάδα για υπηρεσίες Υγείας κατ’ οίκον

Aπό τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Προσωπικός Φάκελος  και Κινητή Μονάδα για υπηρεσίες Υγείας κατ’ οίκον
fontsize

Τον προσωπικό τους ηλεκτρονικό φάκελο υγείας (Personal Health Record) θα μπορούν να δημιουργήσουν ηλικιωμένοι κάτοικοι και άτομα από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ή και κατ’ οίκον, μέσω ειδικής κινητής μονάδας.

Tα αποτελέσματά τους θα «φορτώνονται» αυτόματα σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που δημιούργησε το Εργαστήριο Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να δείχνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους ή ολόκληρο τον ιατρικό τους φάκελο σε όποιον γιατρό θέλουν, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τους γιατρούς να έχουν μια συνολική εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς τους.

Πρόκειται για μία «Διασυνοριακή πρωτοβουλία για ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικές υπηρεσίες για την ανάδειξη της ασφαλούς γήρανσης, της πρόληψης και της αυτόνομης διαβίωσης για όλους», με ακρωνύμιο «Cross4all» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Βόρεια Μακεδονία, με συνολικό προϋπολογισμό 1.145.290,00€ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει με εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 213.000 ευρώ, με χρηματοδότηση 100% από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, ενώ οι υπόλοιποι πέντε εταίροι που συμμετέχουν είναι το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (επικεφαλής εταίρος), η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Παράρτημα Βορείου Ελλάδος), ο δήμος Αχρίδας, η Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου St. Kliment Ohridski της Μπίτολα και η Κλινική καρδιαγγειακών παθήσεων St. Stephan Οχρίδας.
Από την πλευρά του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνεργάζονται το Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Εργασίας και Ισότητας και το ΝΠΔΔ «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του δήμου που έχει την ευθύνη λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων.

Τοπικά Κέντρα

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της Πράξης θα λειτουργήσουν δύο τοπικά κέντρα, στο Δημοτικό Ιατρείο Συκεών (Α’ ΚΑΠΗ Συκεών) και στο Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης (Β’ ΚΑΠΗ Νεάπολης), για έξι μήνες. Αυτά θα στελεχωθούν από επαγγελματίες υγείας και θα παρέχουν:

- Πιλοτικές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, κατόπιν εξουσιοδότησης, σε ιδιοκτήτες λογαριασμών PHR (Personal Health Records - Προσωπικών Φακέλων Υγείας)
Επίσκεψη γνωριμίας - Λήψη ιστορικού (ενημέρωση του PHR του εξεταζόμενου)
Προληπτική εξέταση / διαγνωστική προ-αξιολόγηση (και αυτόματη ενημέρωση του PHR του εξεταζόμενου)
Ιατρικές συμβουλές - οδηγίες (πρόληψης, αυτοδιαχείρισης της υγείας, κ.λπ.)
Υπηρεσίες συνταγογράφισης / παραπομπής

- Τεχνική υποστήριξη
Υποστήριξη σε σχέση με τη χρήση των συστημάτων της Πράξης Cross4all (web-portal, PHR platform, e-Learning, κ.λπ.): βοήθεια για εγγραφή, δημιουργία, διαχείριση προσωπικού φακέλου, κ.λπ.
Υπηρεσίες ψηφιοποίησης αρχείου ιατρικών δεδομένων και δεδομένων υγείας, κατόπιν εξουσιοδότησης (health logistics)

Βοήθεια χρηστών των δημόσιων σταθμών εργασίας (info-kiosks) που βρίσκονται στον χώρο

Αντίστοιχες υπηρεσίες θα παρέχονται και από την κινητή μονάδα που θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες κατ’ οίκον.

Για τη λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος της Πράξης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα προβεί στην προμήθεια του ανάλογου εξοπλισμού: διαδραστικούς σταθμούς πληροφόρησης/infokiosks, συσκευές Η/Υ, φορητές συσκευές, περιφερειακά, υπερηχοτομογράφο καρδιολογικής χρήσης, ειδικό εξοπλισμό λήψης βιοσημάτων για προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους και τηλεπαρακολούθηση όπως μετρητές γλυκόζης αίματος, ανιχνευτές πίεσης, παλμικά οξύμετρα, θερμόμετρα αυτιών, σπιρόμετρα, ζυγαριές, ηλεκτρονικά στηθοσκόπια, συσκευές ηλεκτροκαρδιογραφήματος, όργανα μέτρησης δραστηριότητας με παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού.

Συνάντηση Εργασίας των εταίρων στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 5η Συνάντηση Εργασίας/Τεχνική Σύσκεψη των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου Cross4all, με φορέα υποδοχής τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Αυτή θα γίνει στο Ξενοδοχείο «Capsis» στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν η πρόοδος των εργασιών, οι προγραμματισμένες δραστηριότητες και τα πιλοτικά σχέδια.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»
Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»

Υπογράφηκε το Μνημόνιο συνεργασίας για το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού

26-6-2020

Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών
Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Η αλήθεια έλαμψε για μια ακόμη φορά»

25-6-2020

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνοδευόμενος από τον Νίκο Ταχιάο και τον Νίκο Κουρέτα

24-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ