ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-11-2019

Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Ερώτηση βουλευτών στους αρμόδιους υπουργούς

Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Προβλήματα στην λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θέρμης, εξαιτίας της απαξίωσής του από τη διαχρονικά ακολουθούμενη πολιτική όλων προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ. Πολιτική, συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Θέρμης υπάγεται στην 4η ΥΠΕ και καλύπτει την περιοχή του δήμου Θέρμης με πραγματικό πληθυσμό πάνω από 65.000. Εξαιτίας της κομβικής θέσης του εξυπηρετεί και ανάγκες του πληθυσμού και άλλων όμορων δήμων (Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη ακόμα και της ΠΕ Χαλκιδικής). Έχει στην ευθύνη του το Περιφερειακό Ιατρείο του αεροδρομίου «Μακεδονία» καλύπτοντας και τις δικές του εφημερίες, μαζί με αυτές του ίδιου του κέντρου Υγείας, όπως και τα περιφερειακά ιατρεία Κάτω Σχολαρίου, Τριλόφου, Καρδίας, Μεσημερίου, Βασιλικών, Λακκιάς, Περιστεράς, Λιβαδίου, Σουρωτής, Αγ. Αντωνίου, Μονοπήγαδου, Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου.

Παρά όμως τον τεράστιο όγκο εργασίας που καλείται να φέρει σε πέρας αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Ειδικότερα, εδώ και 3,5 χρόνια, από τις αρχές του 2016, τρεις από τους παιδίατρους του μετακινούνται στο Κιλκίς προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου του, μία εφημερεύει στη μονάδα νεογνών του Ιπποκράτειου ΓΝ Θεσσαλονίκης και ένας ακόμα έχει μετακινηθεί εδώ και περίπου 2,5 χρόνια στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας.

Από τη δύναμη του Κέντρου Υγείας απουσιάζουν παντελώς οι ειδικότητες του ορθοπεδικού, χειρούργου, ΩΡΛ, καρδιολόγου, οφθαλμίατρου και ψυχίατρου, ενώ εδώ και 5 χρόνια οι ειδικότητες αυτές δεν καλύπτονται ούτε από επισκέπτες ιατρούς.

Σε ένα μήνα δε, συνταξιοδοτείται και ο γυναικολόγος χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την αναπλήρωση του.

Επίσης απουσιάζει η ειδικότητα του ακτινολόγου με αποτέλεσμα η διάγνωση των ακτινογραφιών να γίνεται στο Ιπποκράτειο ΓΝ Θεσσαλονίκης και να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, λόγω της πολύ μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης. Ενώ και το μικροβιολογικό εργαστήριο δε στελεχώνεται από μικροβιολόγο ιατρό.

Επιπλέον ο εξοπλισμός του ΚΥ με μαστογράφο και ο εκσυγχρονισμός του ακτινολογικού μηχανήματος, χρονίζουν.

Οξυμένο επίσης είναι και το πρόβλημα της έλλειψης τόσο του νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και του μόνιμου προσωπικού της καθαριότητας που δεν επαρκεί για τις ανάγκες σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

- Την κάλυψη του ΚΥ Θέρμης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων των περιοχών που καλύπτει.

- Την χρηματοδότηση του ΚΥ Θέρμης, από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge