Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-11-2019

Δικογραφία κατά μαθητών: Η δήθεν «κανονικότητα» της ΝΔ ξαναχτυπά!

Κοινή δήλωση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης

Δικογραφία κατά μαθητών: Η δήθεν «κανονικότητα» της ΝΔ ξαναχτυπά!
fontsize

Η δήθεν «κανονικότητα» της ΝΔ ξαναχτυπά, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την, όπως αναφέρουν, διαταγή δικογραφίας από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κατά μαθητών που πραγματοποίησαν κατάληψη σε σχολείο στην Περαία.

Η ανακοίνωση των βουλευτών αναφέρει:

Η δήθεν «κανονικότητα» της ΝΔ ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά σ’ ένα σχολείο, γυμνάσιο συγκεκριμένα, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Εισαγγελικοί λειτουργοί, στελέχη της αστυνομίας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φαίνεται πως κινητοποιούνται κατά μαθητών της περιοχής, με αφορμή την μονοήμερη κατάληψη-διαμαρτυρία που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας.

Όπως αποδεικνύεται και από σχετικό έγγραφο, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διέταξε τον άμεσο σχηματισμό δικογραφιών για το αδίκημα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας σε βάρος όσων προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων στις Διευθύνσεις Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η διαταγή, μάλιστα, απεστάλη πριν καν οι μαθητές του εν λόγω σχολείου προχωρήσουν στην κατάληψη.

Σημειωτέον, ότι τα αιτήματα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Περαίας κάθε άλλο παρά δείχνουν ότι η διαμαρτυρία τους αποσκοπούσε στη σοβαρή διατάραξη της σχολικής ζωής. Το «έγκλημα» που τους φορτώνει η δεξιά «κανονικότητα» είναι κυρίως οι ανάγκες φύλαξης και καθαριότητας!

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τον "υπερβάλλοντα ζήλο" κρατικών λειτουργών που αντιμετωπίζουν τη μαθητική διαμαρτυρία ως ακραία συμπεριφορά και προσβολή των έννομων αγαθών. Όμως, οι μαθητές ζητούν φύλαξη και καθαριότητα και όχι να τους φυλακίσουν ή να τους «καθαρίσουν» κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι που νομίζουν ότι βρίσκονται σε ιδεολογικό πόλεμο με την μαθητική κοινότητα, για χάρη της κυβέρνησης.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τη σχέση των μαθητών με την κοινωνία και την πολιτεία, να ενδιαφερόμαστε για την ταυτότητα και την συγκρότηση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, που πλήττονται με την υπέρμετρη παρέμβαση των διωκτικών και εκπαιδευτικών αρχών. Ενώ την ίδια ώρα προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Περαίας.

Δυστυχώς οι διαδικασίες που δρομολογούνται κατά των μαθητών, κάθε άλλο παρά προάγουν το κράτος δικαίου, πόσο μάλλον τις αρχές μιας σύγχρονης αντίληψης περί παιδείας. Αντίθετα, η δίωξη λαμβάνει χαρακτήρα πειθάρχησης συνειδήσεων, απέναντι σε ανήλικους μαθητές που διεκδικούν την αυτονόητη υλική και εκπαιδευτική στήριξη στην σχολική τους καθημερινότητα.

Το μόνο που μπορεί να πετύχει η νεοσυντηρητική τιμωρία, είναι να πείσει τα παιδιά μας ότι η πολιτεία και το δίκαιο είναι ο εχθρός και όχι ο αρωγός τους. Όμως, οι μαθητές είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, που γνωρίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δεν είναι υποψήφιοι παραβάτες πάνω στους οποίους κάποιοι φορτώνουν ενοχές και ιδεοληψίες. Γι’ αυτό στέλνουμε μήνυμα στήριξης τόσο στους μαθητές όσο και τους γονείς τους, που συμμετείχαν και αυτοί στην κινητοποίηση και περιφρούρησαν την ακεραιότητα των υποδομών του σχολείου μαζί με τα παιδιά τους. Καλούμε δε όσους ευθύνονται για την σύνταξη δικογραφίας να την διακόψουν και να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Για να αποκατασταθεί η σχολική ηρεμία, ν’ αποκλιμακωθεί η άσκοπη ένταση που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στη σχολική κοινότητα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σεισμική δόνηση δυτικά της Θεσσαλονίκης
Σεισμική δόνηση δυτικά της Θεσσαλονίκης

Τα ξημερώματα της Δευτέρας

10-8-2020


Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα  το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων
Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Σίμος Δανιηλίδης: Ένα χρόνο νωρίτερα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας

7-8-2020

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Συνολικά 4.850 πιστοποιημένες θέσεις στις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

6-8-2020

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα
Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

6-8-2020Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων
Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

30-7-2020

Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τρία νέα εκχιονιστικά και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4

29-7-2020

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε

29-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ