Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Σπυρίδων
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-11-2019

Νοτοπούλου: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «αδειάζει» τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Ο κ. Ταχιάος μπορεί να υπερέβαλλε σε έναν βαθμό..

Νοτοπούλου: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  «αδειάζει» τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
fontsize

Τον κίνδυνο αναβολής της επέκτασης του Μετρό στην Δυτική Θεσσαλονίκη επεσήμανε σήμερα η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου με επίκαιρη ερώτησή της προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Ταχιάου, καλώντας τον να απαντήσει αν :

1. Υιοθετεί τις απόψεις του Προέδρου της Αττικό Μετρό για την αδυναμία υλοποίησης του έργου της δυτικής επέκτασης και την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης η πιθανή αναθεώρηση των σχεδίων;

2. Σε ποια τεχνική τεκμηρίωση στηρίζεται η άποψη αναίρεσης της προγραμματισμένης κυκλικής χάραξης και ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν στο χρονοδιάγραμμα και στο κόστος υλοποίησης; Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι εξυπηρετεί πάνω από 500 χιλιάδες ανθρώπους σε ιδιαίτερη περιοχή.

Η κ. Νοτοπούλου ερωτώντας τον κ. Καραμανλή για τις προθέσεις της κυβέρνησης υπογράμμισε πως είναι στην δυσάρεστη θέση να φέρνει στην Βουλή το ζήτημα του μετρό της Θεσσαλονίκης «που είναι φανερό ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το «ξηλώσει» όπως κάποτε συνέβη και με το τραμ» .

Όπως υπογράμμισε η κ. Νοτοπούλου «είναι χρήσιμο να βγάζουμε συμπεράσματα από την ιστορία. Παραλάβαμε ένα έργο σταματημένο, το προχωρήσαμε, απελευθερώθηκαν χώροι, τελείωσαν σταθμοί και σήραγγες , αμαξοστάσιο. Ένα έργο πνοής που έπνιξε την πόλη με τρύπες και μετατράπηκε σε εφιάλτη είναι σχεδόν έτοιμο και το ξανά σταματάτε».

Η κ. Νοτοπούλου είπε, πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο στην βασική γραμμή του ΜΕΤΡΟ αλλά «προετοίμασε και εξασφάλισε τις πρόδρομες εργασίες της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προς τις δυτικές συνοικίες, τις αρχαιολογικές τομές και μεταφορά των δικτύων. Όλα αυτά δηλαδή που η ΝΔ δεν είχε κάνει ούτε για την βασική γραμμή και έτσι φτάσαμε ως εδώ».

«Για τη Δυτική Θεσσαλονίκη η Αττικό Μετρό επέλεξε την κατασκευή μίας Ενιαίας Κυκλικής Γραμμής, συνδέοντας τις δύο δυτικές επεκτάσεις, προς Νεάπολη-Σταυρούπολη και προς Κορδελιό – Εύοσμο ανέφερε η κ.Νοτοπούλου προβλέποντας μελλοντικά την επέκταση έως το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με σκοπό να εξυπηρετεί μία περιοχή που έχει μεγάλο πληθυσμό και ιδιαίτερη οικονομία, πιο υποβαθμισμένη περιοχή αλλά και πιο πυκνοκατοικημένη».

«Η κυκλική χάραξη»- όπως είπε η κ. Νοτοπούλου «έγινε έπειτα από διαβούλευση με όλους τους Δημάρχους με όλους τους φορείς της περιοχής, με τον Περιφερειάρχη και τα Επιμελητήρια» και κατέθεσε στα πρακτικά την δήλωση του κ. Γκρος συντονιστή του Διαδρόμου Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος όταν είχε επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί από επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο από το 2020 και μετά .

«Για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών και προκειμένου να προληφθούν καθυστερήσεις από πιθανά αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και την απαραίτητη ωρίμανση του έργου, προκηρύχθηκε διαγωνισμός πρόδρομων εργασιών. Οι πρόδρομες εργασίες- τις οποίες εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ- διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχουν επιπρόσθετες καθυστερήσεις στις επεκτάσεις εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων και αφορούν εργασίες για την αρχαιολογική έρευνα, τοπογραφικές εργασίες και τη διερεύνηση των δικτύων κοινής ωφέλειας» ανέφερε η Κ. Νοτοπούλου.

H Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών τον κάλεσε να «αναθεωρήσει η κυβέρνηση την στάση της ως προς την καταστροφική της επιλογή για τον σταθμό της Βενιζέλου γιατί οι Θεσσαλονικείς έχουν κουραστεί πάρα πολύ από τις τρύπες του ΜΕΤΡΟ».

Η κ. Νοτοπούλου επανέλαβε τις δηλώσεις του κ. Ταχιάου για μη επέκταση του Μετρό στα Δυτικά καλώντας τον Υπουργό να απαντήσει αν συμφωνεί με αυτές και έλαβε την απάντηση από τον κ. Καραμανλή ότι «ο κ. Ταχιάος μπορεί να υπερέβαλλε σε έναν βαθμό».

«Ο κ. Καραμανλής άδειασε σήμερα τον κ. Ταχιάο. Ελπίζουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μην αδειάσει και τους κατοίκους των δυτικών συνοικιών» σχολίασε η κ. Νοτοπούλου.

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σύγκρουση οχημάτων στην Περιφερειακή
Σύγκρουση οχημάτων στην Περιφερειακή

Δεν υπάρχει αναφορά για τραυματίες

12-12-2019

Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ

12-12-2019

Διακοπές ρεύματος σήμερα Πέμπτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Διακοπές ρεύματος σήμερα Πέμπτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

12-12-2019


Η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ
Η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ

Διακοπές και καταγγελίες για ελέγχους πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ.

11-12-2019


Δολοφονία Γραικού: Παραπέμπεται σε δίκη ο 46χρονος κτηνοτρόφος
Δολοφονία Γραικού: Παραπέμπεται σε δίκη ο 46χρονος κτηνοτρόφος

Σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η υπόθεση

11-12-2019


Συμμορία ξάφριζε πορτοφόλια μέσα στα λεωφορεία
Συμμορία ξάφριζε πορτοφόλια μέσα στα λεωφορεία

Αυτόφωρο για έναν αλλοδαπό

11-12-2019

Κέντρο διαλογής παλαιών συσκευών στο Ωραιόκαστρο
Κέντρο διαλογής παλαιών συσκευών στο Ωραιόκαστρο

Για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση

11-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ