Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-11-2019

Ενωση αστυνομικών υπαλλήλων: Ανορθόδοξες οι αποσπάσεις

Ράβε-ξήλωνε..

Ενωση αστυνομικών υπαλλήλων: Ανορθόδοξες οι αποσπάσεις
fontsize

«Το προσωπικό της Θεσσαλονίκης απομακρύνεται από την έδρα του και από την άλλη, έρχονται Αστυνομικοί από τις υπόλοιπες ΑΔ για να καλύψουν το κενό», αναφέρει μεταξύ άλλων έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με αποδέκτη την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά η ένωση αναφέρει:

Με χθεσινή διαταγή του Προϊσταμένου Επιτελείου ΑΕΑ, Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Λαγουδάκη, μας γνωστοποιήθηκε ότι επίκεινται αποσπάσεις στη ΓΑΔΘ (από όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικρατείας, πλην της ΓΑΔΑ) για τη συγκρότηση νέων ομάδων ΟΠΚΕ στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τομέα αρμοδιότητας τα ΑΤ Δέλτα, Βόλβης και των οικείων Δήμων.

Η απόφαση αυτή, προφανώς υπαγορεύεται από τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της ΓΑΔΘ, πολλώ δε μάλλον, ενόψει της δημιουργίας κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. Μολοταύτα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι ορισμένες υπηρεσιακές ενέργειες είναι αντικρουόμενες και τροχοπεδούν την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ.

Πρωτίστως αναφέρουμε ότι, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στις ΟΠΚΕ είναι τόσο μεγάλες, ώστε αν δεν χορηγηθούν νέα οχήματα, οι νεοσύστατες ομάδες δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν υπηρεσία.

Δευτερευόντως, οι ΟΠΚΕ δεν ενισχύθηκαν με τις τοποθετήσεις των έκτακτων μεταθέσεων, ούτε μέσω των εσωτερικών μεταθέσεων, με πρόσχημα την πληρότητα των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Κάθε μήνα, αποσπώνται από τη Θεσσαλονίκη στα νησιά του Β/Α Αιγαίου, 4 διμοιρίες της ΔΑΕΘ, μια ομάδα ΟΠΚΕ και μεμονωμένοι Αστυνομικοί όλων των ΑΔ στον Έβρο και στα νησιά, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα αποσπάστηκαν Αστυνομικοί από τη ΓΑΔΘ, τόσο στη ΓΑΔΑ για να ενισχύσουν τις νεοσύστατες Ομάδες Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων (ΟΑΑΣ), όσο και στην Κρήτη για την ενίσχυση της ΓΕΠΑΔ.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι ο τρόπος των αποσπάσεων είναι τουλάχιστον ανορθόδοξος, καθώς από τη μια, το προσωπικό της Θεσσαλονίκης απομακρύνεται από την έδρα του και από την άλλη, έρχονται Αστυνομικοί από τις υπόλοιπες ΑΔ για να καλύψουν το κενό που δημιουργείται.

Καθότι η επικείμενη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στην πόλη μας, θα επιφορτίσει το έργο της Αστυνομίας ακόμα περισσότερο, το προσωπικό της ΓΑΔΘ οφείλει να είναι προετοιμασμένο και να μην ακολουθεί τις εξελίξεις κατά πόδας. Επιβάλλεται να τις προλαβαίνει.

Όπως ορθά ανέφερε ο κ. Υπουργός στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, το μεταναστευτικό ζήτημα ήρθε για να μείνει. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του, θα πρέπει να γίνει άμεση προσαρμογή του οργανογράμματος των άμεσα εμπλεκόμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων, βάσει των πραγματικών αναγκών της καθεμίας, η οποία θα στηρίζεται στα σημερινά δεδομένα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, ειδάλλως είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα συνεχές «ράβε-ξήλωνε» που ταλαιπωρεί το προσωπικό με τις διαρκείς μετακινήσεις και επιφέρει δημοσιονομικό κόστος.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη
Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Στο κέντρο, στον Δενδροποτάμο και στη Μενεμένη

8-12-2019

Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ

8-12-2019

Επτά προσαγωγές  για μπαλόνια αλληλεγγύης
Επτά προσαγωγές για μπαλόνια αλληλεγγύης

Χθες Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

8-12-2019

Ο καιρός σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Ο καιρός σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

7-12-2019

Χωρίς ρεύμα την Κυριακή τρεις περιοχές στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς ρεύμα την Κυριακή τρεις περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

7-12-2019Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη
Οι διακοπές ύδρευσης σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ΕΥΑΘ

7-12-2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ