ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-12-2019

Μυλόπουλος: Ο Ταχιάος φλόμωσε τους δημάρχους στα ψέματα

Στην κυβέρνηση έχουν σκοπό να σταματήσουν όλες τις δημόσιες επενδύσεις για ιδιώτες

Μυλόπουλος: Ο Ταχιάος φλόμωσε τους δημάρχους στα ψέματα

Για ψευδείς ισχυρισμούς σε σχέση με τις μελέτες και τον προϋπολογισμό της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά κατηγόρησε τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.

Όπως εκτίμησε ο κ. Μυλόπουλος η κυβέρνηση έχει την πολιτική επιλογή να σταματήσει το έργο του Μετρό με διάφορες προφάσεις για να δοθούν υπέρογκες αποζημιώσεις στους εργολάβους. «Δεν εξηγείται το γεγονός ότι από τις εκλογές και μετά τα έργα έχουν σταματήσει ενώ πριν έτρεχαν. Δεν βλέπω πως το έργο θα τελειώσει το 2023 με τα έργα σταματημένα, με λαμαρίνες και με απολύσεις εργαζομένων. Υπάρχει μια τεράστια αντίφαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην κυβέρνηση «έχουν σκοπό να σταματήσουν όλες τις δημόσιες επενδύσεις και θα προχωρήσουν μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις».

«Αυτά που λέει ο κ. Ταχιάος και το υπουργείο Υποδομών είναι προβληματικά, ψέματα και αντικοινωνικά διότι στρέφονται εναντίον της Θεσσαλονίκης. Εάν δεν είχαν σταματήσει το έργο θα είχαμε μετρό στο τέλος του 2020. Στόχος τους είναι με προσχήματα όπως η Βενιζέλου να σταματήσουν τα έργα και να δώσουν αποζημιώσεις στους εργολάβους» τόνισε στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ και διαπίστωσε πως στην κυβέρνηση «μισούν τις δημόσιες επενδύσεις και θέλουν να ταΐσουν εργολάβους»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Ταχιάου για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη ο κ. Μυλόπουλος καταλόγισε στον κ. Ταχιάο τέσσερα «μεγάλα ψέματα»:

-«Είπε ότι δεν υπάρχει μελέτη και μελέτη σκοπιμότητας ενώ το έργο είναι ώριμο και έχει μελετηθεί. Κάναμε μια κουραστική διαβούλευση με τους δημάρχους για περισσότερο από ένα χρόνο και αποφασίσαμε την χωροθέτηση των σταθμών.

-Τα 15 εκατομμύρια για τις πρόδρομες/ αρχαιολογικές εργασίες και για τις μετακινήσεις των δικτύων έχουν εξασφαλιστεί από το υπουργείο Οικονομίας.

-Για την χρηματοδότηση του μετρό στα δυτικά υπάρχει η δήλωση του Μάθιου Γκρός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υποσχέθηκε ότι ένα έργο όπως της επέκτασης στα δυτικά είναι από τα έργα που οπωσδήποτε θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2020-2024».

«Ο Ταχιάος φλόμωσε τους δημάρχους στα ψέματα ότι δεν μπορεί το έργο να προχωρήσει. Δεν έχουν πολιτική βούληση να προχωρήσει, θέλουν ένα κολοβό έργο που δεν θα καλύπτει την πολυπληθέστατη δυτική Θεσσαλονίκη» τόνισε στη συνέχεια και έκανε λόγο για ένα «ταξικό μετρό» που «θα δίνει μετρό σε περιοχές που ο κόσμος είναι οικονομικά προνομιούχος και καταδικάζει την δυτική Θεσσαλονίκη να ζήσει με τα λεωφορεία».

«Μέσα στη δεκαετία του 2020 η Θεσσαλονίκη θα είχε τέσσερις γραμμές και τώρα δε θα έχει τίποτα. Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Το μόνο που κάνουν είναι να λέμε ψέματα ότι δεν βρήκαν μελέτες και προϋπολογισμούς» κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

ΠΗΓΗ stokokkino.gr
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge