ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-12-2019

Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης καλούν σε πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Δεν μας τρομάζουν, αυτοί μας φοβούνται..

Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης καλούν σε πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Με σύνθημα «Δεν μας τρομάζουν, αυτοί μας φοβούνται», οι μαθητές, μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 11 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη 2008, καλούν σε μαθητική πορεία την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην πορεία μαζί με τους μαθητές θα συμμετάσχουν και Φοιτητικοί - Σπουδαστικοί Σύλλογοι.

Στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Με αφορμή τα 11 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας, οι μαθητές δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον δίκαιο αγώνα μας! Η δολοφονία αυτή ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής που βλέπει ως εχθρό τον λαό και τη νεολαία που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που αμφισβητεί.

Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας είχε απομείνει στη μόρφωση και τη ζωή. Τρομοκρατούν, εκβιάζουν και καταστέλλουν όποιον "σηκώνει κεφάλι", όποιον επιλέγει να μην κάτσει στ' αυγά του και να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

Γι’ αυτό παράλληλα με όλα αυτά τα απαράδεκτα μέτρα που φέρνουν για να χειροτερέψουν τη ζωή μας, μοιράζουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Στέλνουν εισαγγελείς και Αστυνομία σε σχολεία που κινητοποιούνται! Παρεμποδίζουν τους αγώνες των εργαζομένων! Καταργούν το άσυλο στα Πανεπιστήμια, με το πρόσφατο παράδειγμα στην ΑΣΟΕΕ όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν τους φοιτητές που αγωνίζονται για να μην παραβιάζεται το άσυλο και να μην καταστέλλονται οι συλλογικές διαδικασίες των Συλλόγων τους!

Οι μαθητές, απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα! Η μεγαλύτερη απάντηση στην κρατική βία και καταστολή είναι η ένταση των αγώνων μας για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει! Η κυβέρνηση, αλλά και όσοι θέλουν να βάλουν στον "πάγο" τους αγώνες των μαθητών, θα πρέπει να έχουν στον νου τους ότι δεν μας φοβίζουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός, μας φοβίζει να αφήσουμε το μέλλον μας στα χέρια τους! Γι' αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν!

Καλούμε σε μαθητική πορεία, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά μας ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου».

Αγαλμα Βενιζέλου

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge