ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-12-2019

Λύθηκε το θέμα με τους σταυρούς στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Συμφωνία μεταξύ Δήμου και φαρμακοποιών

Λύθηκε το θέμα με τους σταυρούς στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Συμφωνία μεταξύ Δήμου και φαρμακοποιών επήλθε ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου του Συλλόγου Φαρμακοποιών με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Κούπκα.

Οπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

Επιτρέπεται ένας σταυρός για κάθε φαρμακείο διαστάσεων 70Χ70Χ25, τοποθετημένος στην πρόσοψη του καταστήματος, σε θέση που να επιτελεί το σκοπό του, δηλαδή τον ευχερή εντοπισμό του φαρμακείου για τις ανάγκες των συμπολιτών μας σε φάρμακα. Εφόσον το κατάστημα είναι γωνιακό, επιτρέπεται ένας σταυρός σε κάθε μία πλευρά της πρόσοψης του καταστήματος. Απαγορεύεται οποιοσδήποτε επιπλέον σταυρός.

Απαγορεύεται κάθε επιπλέον φωτεινή πινακίδα εκτός του φαρμακείου, συνδεδεμένη πάνω στο φωτεινό σταυρό ή οπουδήποτε αλλού στην πρόσοψη του καταστήματος. Η ύπαρξή τους εντός της βιτρίνας των καταστημάτων δεν αποτελεί παράβαση.

Απαγορεύεται το τρεμολαμπύρισμα, οι διαφημίσεις ή άλλες φωτεινές αναπαραστάσεις στους φωτεινούς σταυρούς. Επιτρέπεται μόνο αργή αυξομείωση του φωτισμού, ως ενίσχυση τουενδεικτικού χαρακτήρα του φωτεινού σταυρού. Η ένταση του φωτισμού τους δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 250 κηρία.

Απαγορεύονται οι σταυροί εκτός του καταστήματος σε stand, στύλους ή σε σημείο εκτός της πρόσοψης του φαρμακείου, σε ορόφους, σε άλλο σημείο του δρόμου, πάνω σε στύλους κλπ.

Πλησίον φωτεινών σηματοδοτών, η ένταση των σταυρών πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μη συγχέεται ο πράσινος φωτεινός σηματοδότης με τον πράσινο φωτεινό σταυρό του φαρμακείου.

Οπως πληροφορεί ο Σύλλογος,« όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει αντικειμενικά προβλήματα που τον αναγκάζουν να παρεκκλίνει από τα προαναφερθέντα, μπορεί να καταθέσει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, τεκμηριωμένη με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά, προκειμένου να εξετασθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά».
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge