ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-12-2019

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησε η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Επί ποδός ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησε η πορεία στη Θεσσαλονίκη
Φωτ. ethnos.gr

Με κεντρικό σύνθημα «Καμία επιστροφή στην κανονικότητα» και «ο Αλέξης ζει στους αγώνες της νεολαίας», οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στις 18:00 στην Καμάρα και λίγο αργότερα ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια, ανήμερα της 6ης του Δεκέμβρη του 2008.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού. 

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης έχει διακοπεί ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός. 

«Η νεοφιλελέυθερη επίθεση που ξεδιπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και σε όλα τα επίπεδα δείχνει αποφασισμένη να σαρώσει ό,τι στέκει εμπόδιο στη λογική του κέρδους και του ελέγχου ανάγοντάς την σε τελικό σκοπό της βιοπολιτικής της κυβέρνησης οργανώνοντας ταυτόχρονα επιμέρους «τελικές λίστες» για ό,το της αντιστέκεται» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των συλλογικοτήτων και καταλήγει: «Στη νεοφιλεύθερη ασφυξία, η εξεγερμένη αξιοπρέπεια ανοίγει δρόμους. Καμία επιστροφή στην κανονικότητα».

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοπoιήθηκε πορεία μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge