ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-12-2019

Έρχονται 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ το ..Πάσχα

Υπομονή συνιστά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ στους πολίτες

Έρχονται 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ το ..Πάσχα

Στο τέλος Δεκεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια τουλάχιστον 100 μεταχειρισμένων λεωφορείων που αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης το Πάσχα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, συνιστώντας στους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Σήμερα ο κ. Σκόδρας έγινε αποδέκτης άλλης μιας διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων, που πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού ζητώντας αύξηση των δρομολογίων και αξιοπρεπή μετακίνηση.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού, ο οποίος, αφού ανέφερε ότι «η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική», ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, εξηγώντας πως «βρισκόμαστε προ της οριστικής λύσης του προβλήματος».

Όπως είπε, θα «τρέξουν» δύο διαγωνισμοί: ένας για μισθωμένα λεωφορεία κι ένας για επισκευή λεωφορείων, ενώ παράλληλα προχωρά από το υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΣΕΘ η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, που θα αναλάβουν το υπεραστικό μεταφορικό έργο. «Ο Οργανισμός θα λειτουργεί μέχρι 31-12-2022, ταυτόχρονα με την ίδια τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα μίσθωσης μεταχειρισμένων λεωφορείων, τα οποία θα είναι ετοιμοπαράδοτα κι έτσι θα μπουν στο σύστημα 100 λεωφορεία». Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα «βγει» τέλος του τρέχοντος έτους ή αρχές Ιανουαρίου και, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, «μέχρι το Πάσχα θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα πρώτα λεωφορεία».

Περίπου 100 (συν 20 εφεδρικά) θα είναι τα οχήματα που θα καλύψουν στο 100% τις συγκοινωνιακές ανάγκες εκτός πόλης, σύμφωνα με τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, ενώ τα «60 με 70 λεωφορεία που εξυπηρετούσαν την υπεραστική ζώνη μέχρι τώρα θα έρθουν μέσα στον πολεοδομικό ιστό», επισήμανε ο κ. Σκόδρας.

Υπογράμμισε, δε, ότι αυτή με αυτή τη σύμβαση και μόνο, εκτιμάται ότι η κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της Θεσσαλονίκης «θα φτάσει σε ποσοστό 75 - 80% από 60% που είναι σήμερα», που κινούνται 320 με 340 λεωφορεία.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην επισκευή 92 λεωφορείων, που παρουσιάζουν πολύ σοβαρές βλάβες, από εξωτερικά συνεργεία.

Πληροφορίες ΔΕΠΘΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge