ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10-12-2019

Tα μπαλόνια αλληλεγγύης «εγκληματική» πράξη

Το νεοδημοκρατικό δόγμα «νόμος και τάξη»

Tα μπαλόνια αλληλεγγύης «εγκληματική» πράξη

Το νεοδημοκρατικό δόγμα «νόμος και τάξη» «χτύπησε» στη γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία Αριστοτέλους, το περασμένο Σάββατο. 

Επτά άτομα από την κατάληψη της ΥΦΑΝΕΤ προσήχθησαν από αστυνομικούς επειδή τόλμησαν να αφήσουν ελεύθερα πολύχρωμα μπαλόνια από τα οποία κρεμόταν ένα πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Η ειρηνική αυτή διαμαρτυρία ενάντια στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις αντιμετωπίστηκε από τους αστυνομικούς, και προφανώς από τους διοργανωτές της εκδήλωσης του δήμου, ως «εγκληματική» πράξη που τους χαλούσε το εορταστικό κλίμα και τα επτά άτομα που συμμετείχαν προσήχθησαν για να αφεθούν πολύ αργότερα ελεύθερα. 

«Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. την ελεύθερη και ειρηνική έκφραση των πολιτών» σχολίασε για το περιστατικό η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Μαζί». 

Στη σχετική ανακοίνωση καταλογίζει «υπερβάλλοντα ζήλο» στους «άριστους» της Ν.Δ., «που στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο το ‘νόμος και τάξη’ έφτασαν να προσαγάγουν κατά τη διάρκεια μιας γιορτής για τη Θεσσαλονίκη επτά ανθρώπους επειδή διέπραξαν ‘έγκλημα’ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε καταλήψεις αφήνοντας ελεύθερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης χρωματιστά μπαλόνια από τα οποία κρεμόταν ένα πανό που έγραφε ‘Αλληλεγγύη στις καταλήψεις’».

ΠΗΓΗ avgi.gr
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge