ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-12-2019

Κέντρο διαλογής παλαιών συσκευών στο Ωραιόκαστρο

Για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση

Κέντρο διαλογής παλαιών συσκευών στο Ωραιόκαστρο

Με έδρα τον δήμο Ωραιοκάστρου λειτουργεί το πρώτο Κέντρο Διαλογής και Ταξινόμησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στο οποίο καταλήγουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια πρωτοποριακή μονάδα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Life ReWeee», με συνεργασία της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», του Πράσινου Ταμείου καθώς και του δήμου Ωραιοκάστρου, ο οποίος συμμετείχε σε σχετική διαγωνιστική διαδικασία, επιτυγχάνοντας τη λειτουργία του εν λόγω κέντρου σε επαγγελματικό κτίριο στην περιοχή της Νεοχωρούδας.

Το κτίριο όπου διαμορφώθηκε το Κέντρο Διαλογής και Ταξινόμησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, στο 11ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, έχει παραχωρηθεί στον δήμο Ωραιοκάστρου για αυτόν τον σκοπό με σύμβαση χρησιδανείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας «XERMES», που έχει αναλάβει τη λειτουργία της δομής, από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε άρχισε η πιλοτική λειτουργία του, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, στο Κέντρο Διαλογής και Ταξινόμησης ΑΗΗΕ οδηγήθηκαν περίπου 650 φορτία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε, κατά την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου 2019 στο κέντρο κατέληξαν πάνω από 70 τόνοι συσκευών, εκ των οποίων 8,5 τόνοι οδηγήθηκαν προς έλεγχο για επαναχρησιμοποίηση.

Με τη μεταφορά τους στο Κέντρο Διαλογής και Ταξινόμησης τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, έπειτα από στάδια οπτικών και ελέγχων ασφαλείας, κατηγοριοποιούνται σε 34 κωδικούς, όταν πρόκειται για συσκευές που θα καταλήξουν στην ανακύκλωση, και σε 30 κωδικούς, όταν πρόκειται για συσκευές που περνούν σε στάδιο αξιολόγησης προς επαναχρησιμοποίηση.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge