ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-12-2019

Συζήτηση-παρωδία υπό το βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ

Συζήτηση-παρωδία υπό το βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί ζητούσαν ταυτότητες και ερευνούσαν τσάντες στην είσοδο, οι πρώην μέτοχοι του Οργανισμού αγόρευαν επί μισή και πλέον ώρα, όταν δόθηκαν μετά βίας τρία λεπτά σε πολίτες, η Κ. Νοτοπούλου καθυβρίστηκε και δεν επετράπη στον Στ. Παππά να μιλήσει.

Η αστυνομία έκλεψε την παράσταση ακόμη και στη συζήτηση-παρωδία που διεξήχθη χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ, όπου οι πολίτες διεκδίκησαν ένα τρίλεπτο, αλλά οι πρώην μέτοχοι με εκπροσώπους οκτώ σωματείων τους μιλούσαν για μισή ώρα, βάλλοντας συνεχώς κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, υμνολογώντας την παρούσα, συνηγορία μάλιστα του γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, και επιβάλλοντας τη δημοκρατία της απαγόρευσης σε όσους δεν τους ήταν αρεστοί.

Αστυνομικοί ζητούσαν ταυτότητες στην είσοδο της αίθουσας συνεδριάσεων, ενώ έγιναν και στοχευμένοι έλεγχοι σε τσάντες γυναικών, έλεγχοι που συνεχίστηκαν και μετά την πρώτη καταγγελία που έκανε στο σώμα ο Αντώνης Γαζάκης, επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής».


Χρειάστηκε και δεύτερη διαμαρτυρία στην οποία μετείχε και η Κατερίνα Νοτοπούλου για να διακοπεί η συνεδρίαση και να παρέμβει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής για να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί από το αίθριο.

«Καταγγέλλουμε την επιλεκτική ευαισθησία του προεδρείου που δεν ανέχθηκε τους πολίτες αλλά την αστυνομία, η στάση του προεδρείου είναι ντροπιαστική για τον θεσμό», είπε η κ. Νοτοπούλου την ώρα που την αποδοκίμαζαν δεκάδες μέτοχοι του πρώην ιδιωτικού ΟΑΣΘ οι οποίοι παραβρέθηκαν συντεταγμένοι και έφτασαν στο σημείο να πουν ότι «για εμάς έλεγαν πως ο ΟΑΣΘ ήταν η τελευταία κομμουνιστική επιχείρηση στην Ευρώπη»!!!

«Οποιος διαμαρτύρεται τρομοκρατείται»

«Καταγγέλλω ότι η συζήτηση ξεκίνησε με παρουσία των ΜΑΤ, όποιος διαμαρτύρεται τρομοκρατείται», ξεκίνησε η Φωτεινή Σαλονικίδου (υπό τις αποδοκιμασίες κι αυτή μετόχων), εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες, τη μοναδική φωνή πολιτών που είχε ακουστεί στην αίθουσα ύστερα από τρεισήμισι ώρες συνεδρίαση (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές).

Η κ. Σαλονικίδου, χωρίς να χαριστεί στην προηγούμενη κυβέρνηση, κατήγγειλε παράλληλα τη νέα διοίκηση ότι «είναι προκλητικό να μιλάτε για κοινωνικό προφίλ και τεχνολογικά επιτεύγματα, όταν ζούμε έναν απάνθρωπο συνωστισμό και τσαλαπατιόμαστε (...), καταγγέλλουμε την αύξηση προστίμων, γιατί ο ΟΑΣΘ θα έπρεπε να μας αποζημιώνει ηθικά για όσα ζούμε, καταγγέλλουμε την παραχώρηση γραμμών στο ΚΤΕΛ, ενέργεια που δεν λύνει τίποτα».

Η τοποθέτηση της κ. Σαλονικίδου ήταν μια οργισμένη απάντηση σε όσα είχαν αναφέρει νωρίτερα ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γεώργιος Σκόδρας και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σπανός, που υμνολογούσαν την αύξηση προστίμων, παρέπεμπαν σε σωτηρία από τα ΚΤΕΛ και υπόσχονταν wi-fi σε ανύπαρκτα λεωφορεία…

Τα πράγματα ξέφυγαν τελείως όταν, ύστερα από όλα τα σωματεία των πρώην μετόχων που πήραν τον λόγο, ανέβηκε στο βήμα ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς. Τότε επικράτησε η… δημοκρατία των μετόχων. Αν νωρίτερα η κ. Νοτοπούλου ήρθε αντιμέτωπη με γέροντα που μπροστά της κουνούσε την ομπρέλα του και την καθύβριζε, στον κ. Παππά δεν επετράπη καν να μιλήσει…

Το συμβάν είναι μάλλον ήσσονος σημασίας για τη διοίκηση του δήμου και για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, αφού η συνεδρίαση συνεχίστηκε μετά τη φίμωση Παππά με τοποθετήσεις επικεφαλής παρατάξεων, σαν να μη συνέβη τίποτα. Νέοι καιροί, νέα ήθη!

ΠΗΓΗ Απόστολος Λυκεσάς efsyn.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge