ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-12-2019

Σήμερα συνεδριάζει το ΚΑΣ για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου

Στάση εργασίας των αρχαιολόγων

Σήμερα συνεδριάζει το ΚΑΣ για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου

Με αντικείμενο την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης συνεδριάζει σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Με φόντο τις αντιδράσεις αρχαιολόγων και πολιτών, το ΚΑΣ καλείται να γνωμοδοτήσει με βάση τη νέα μελέτη της Αττικό Μετρό, που δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε για σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αντιδρώντας στην απόσπαση αρχαιοτήτων από στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, ενώ στη μια μετά το μεσημέρι ο σύλλογος αρχαιολόγων καλεί σε συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΑ καθώς και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των τοπικών Παραρτημάτων στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την επικράτεια.

Την αντίθεση τους στην απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη λεωφόρο Βενιζέλου, εξέφρασαν και πολίτες που ανταποκρίθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία με Βενιζέλου.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge