ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-12-2019

Παραδίδεται σε χρήση η οδός Ελλησπόντου στη Νεάπολη

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής και αναβάθμισης πεζοδρομίων

Παραδίδεται σε χρήση  η οδός Ελλησπόντου στη Νεάπολη

Μια ακόμη οδός στο δήμο Νεάπολης-Συκεών παραδίδεται σε χρήση και έρχεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων κίνησης πεζών και οχημάτων, αλλά κυρίως να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή.

Πρόκειται για τη νευραλγικής σημασίας οδό Ελλησπόντου στη Δ.Ε. Νεάπολης, η οποία επί δεκαετίες παρέμεινε αδιάνοικτη λόγω της καταπάτησής της από ιδιώτες, και από αύριο, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, παραδίδεται σε πλήρη χρήση, έχοντας ήδη ολοκληρωθεί η διάνοιξή της.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο τμήμα της οδού Ελλησπόντου τελούσε υπό κατάληψη από τους ιδιοκτήτες του παρακείμενου ιδιωτικού συγκροτήματος που ενοικιαζόταν για τη φιλοξενία του 12ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου και χρησιμοποιούνταν ως αύλειος χώρος, παρά του ότι τα προηγούμενα χρόνια η έκταση είχε πλήρως απαλλοτριωθεί από τον πρώην δήμο Νεάπολης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η οδός να παραμένει κλειστή προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των περιοίκων, που παρέμειναν αποκλεισμένοι από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου.

Μετά την απόφαση -πριν δυο χρόνια- της διοίκησης του νέου «Καλλικρατικού» δήμου υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που ελήφθη παρά τις οργανωμένες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τα σχολεία, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου, μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο, ασφαλέστερο και πλήρως λειτουργικό δημοτικό σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Ταυτόχρονα με τη μεταφορά των σχολείων δρομολογήθηκαν και οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού προκειμένου να ενωθεί με το υπόλοιπο τμήμα της.

Η τελευταία παρέμβαση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, με την ασφαλτόστρωση της οδού, που έγινε υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υποδομών Στέλιου Γκατζέ, ενώ σήμερα γίνεται ο τελικός έλεγχος. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες πρόδρομες εργασίες, και συγκεκριμένα κατά την πρώτη φάση των εργασιών κατεδαφίστηκαν τα τοιχία περίφραξης στη νότια (συμβολή με την οδό Αριστοτέλους) και βόρεια πλευρά της Ελλησπόντου, όπως επίσης και κατασκευές εντός του υπό διάνοιξη χώρου. Μετά την ανέγερση τοιχίων στα όρια των παρακείμενων οικοπέδων έγινε η επίχωση του χώρου (πρώην αυλής), ώστε να έρθει στα επίπεδα της ασφαλτόστρωσης, και η κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή κίνηση των περιοίκων, με υπόγειο δίκτυο για την τοποθέτηση φωτιστικών, με το συνολικό πλάτος της διανοιγμένης οδού να φθάνει στα 12 μ.
Η ολοκλήρωση του έργου απελευθερώνει παρακείμενη δημοτική έκταση που θα συνενωθεί με όμορη ώστε στη νέα που θα προκύψει να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, Παιδική Χαρά και επέκταση του διπλανού Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού αυξάνοντας τη δυναμικότητά του. Η οδός θα είναι μονόδρομος με ανοδική κατεύθυνση από τη Ρ.Φεραίου προς τη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου.
Λεωφ. Γ.Παπανικολάου

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου στη Δ.Ε. Πεύκων, όπου υλοποιούνται μεγάλες παρεμβάσεις αισθητικής, λειτουργικότητας, προσβασιμότητας για ΑμεΑ και ασφάλειας κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου που διασχίζει τον οικισμό των Πεύκων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.980.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, με τη μελέτη να περιλαμβάνει την αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED, από τη στροφή Φιλύρου μέχρι και τα όρια με το Ασβεστοχώρι, τη συντήρηση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων από τη στροφή Φιλύρου μέχρι την οδό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και την κατασκευή των πεζοδρομίων εξ αρχής, από την οδό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έως τα όρια με το Ασβεστοχώρι.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σε ένα μεγάλο τμήμα της λεωφόρου, φθάνοντας στην «καρδιά» του οικισμού, ενώ επιδιορθώθηκαν οι φθορές των πεζοδρομίων και τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα για την προστασία των διερχόμενων πεζών αλλά και για την εξάλειψη του φαινομένου στάθμευσης επί των πεζοδρομίων.
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται σταδιακά η επισκευή-συντήρηση των πεζοδρομίων από τη στροφή Φιλύρου μέχρι την οδό Ειρήνης με την τοποθέτηση των νέων πλακών, αφού δημιουργήθηκε νέο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Ταυτόχρονα εκτελούνται εργασίες εφαρμογής της ρυμοτομίας για την κατασκευή νέων πεζοδρομίων και στο υπόλοιπο μήκος της λεωφόρου Γ.Παπανικολάου, από την οδό Ειρήνης μέχρι τα όρια του δήμου με το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.
Να σημειωθεί ότι προβλέπονται νέοι χώροι στάθμευσης πλησίον της λεωφ. Γ.Παπανικολάου από τους οποίους θα αποφορτιστεί ο κεντρικός οδικός άξονας αλλά και θα προκύψουν δεκάδες άλλες νέες θέσεις. Επίσης, ο σχεδιασμός και στο νέο τμήμα (Κοιμήσεως της Θεοτόκου μέχρι τα όρια του οικισμού) προβλέπει δημιουργία θέσεων στάθμευσης (παρκίδων) και στις δυο πλευρές της οδού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των καταστημάτων και των διερχόμενων.

Τέλος, κατά μήκος της οδού προβλέπεται να φυτευτούν δέντρα συνδέοντας τον κεντρικό οδικό άξονα της περιοχής με τον φυσικό περιβάλλοντα χώρο της Δ.Ε. Πεύκων.
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tourΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα


Μύλος

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge