ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-12-2019

Τα πρώτα κάλαντα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών από προσφυγόπουλα

Μήνυμα αγάπης και αρμονικής συνύπαρξης

Τα πρώτα κάλαντα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών από προσφυγόπουλα

Μήνυμα αγάπης και αρμονικής συνύπαρξης έστειλαν σήμερα το πρωί παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, απλώνοντας το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων.

Ο 10χρονος Σόραμπ, η 14χρονη Σάνα και η 12χρονη Σόμαν από το Αφγανιστάν, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί μαζί με άλλους φίλους τους από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στις Συκιές, και τα… έψαλαν στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη ενόψει των Χριστουγέννων. Συνοδευόμενα από στελέχη του προγράμματος, κορίτσια και αγόρια, με πλατιά χαμόγελα και χαρούμενη διάθεση, συνομίλησαν και αστειεύτηκαν με τον δήμαρχο, αντιδημάρχους, αλλά και εργαζόμενους του δήμου, μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα για τη ζωή και την αρμονική συνύπαρξή τους στην τοπική κοινωνία.

«Να αγαπάτε όλα τα παιδιά» προέτρεψε τους παρευρισκόμενους μία μικρή προσφυγοπούλα, συμπυκνώνοντας στη φράση της το πανανθρώπινο νόημα των εορτών και όχι μόνο. «Είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας, τα οποία πολύ γρήγορα έμαθαν και μιλούν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, και συμμετέχουν ενεργά και δραστήρια στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου μας, και θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε ότι μας χρειαστούν», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ακούγοντας τα κάλαντα, και ανταλλάσσοντας ευχές, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Παρής Γενίτσαρη και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσου Τσακιρίδη.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι από τους πρώτους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να συνεχίζει τον αγώνα για αύξηση του αριθμού ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και των θέσεων φιλοξενίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί προγράμματα και δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ενοικιάζονται 43 διαμερίσματα με δυνατότητα 226 θέσεων φιλοξενίας. Σήμερα κατοικούν σε αυτά 199 πρόσφυγες με όλα τα παιδιά να φοιτούν σε σχολεία του δήμου, ενώ άλλοι 282 πρόσφυγες έχουν ήδη φιλοξενηθεί και έχουν μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κύκλος των καλάντων θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών να υποδέχεται χορωδίες των ΚΑΠΗ του δήμου, μέλη των ΚΔΑΠ μεΑ, αλλά και πληθώρα τοπικών συλλόγων.



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge