Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-1-2020

Ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για τις Παιδικές Χαρές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Εκατοντάδες δημότες και κάτοικοι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους

Ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για τις Παιδικές Χαρές του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Τα θέματα των βανδαλισμών, των καταστροφών και της ασφάλειας στις Παιδικές Χαρές του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι τα κορυφαία που έθεσαν οι δημότες που συμμετείχαν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για τη διαμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας των χώρων που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους.

Στη δημόσια διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε μέσω chatbot της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, συμμετείχαν περισσότεροι από 600 δημότες και κάτοικοι, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον υπό διαμόρφωση Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Χαρών, οι οποίες θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, πέρα από τα υψηλά κονδύλια που διαθέτει για την ανακατασκευή του συνόλου των Παιδικών Χαρών, καλείται να δαπανήσει επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αποκατάστασή τους μετά από σοβαρές ζημιές και καταστροφές που προκαλούνται από βανδαλισμούς.

«Η διαρκής ενίσχυση της συμμετοχικότητας των πολιτών στα κοινά, που εμβαθύνει τη δημοκρατία, αποτελεί για μας έναν σταθερό στόχο και επιδίωξη. Η έννοια του δημόσιου χώρου, με ό,τι αυτή συμπεριλαμβάνει, αγκαλιάζει τους πάντες, δημότες και κατοίκους, και κατά συνέπεια θέλουμε να καταστήσουμε ευθύνη όλων την προστασία του με κάθε τρόπο. Κι ένας τέτοιος είναι ο διαρκής διάλογος μέσω του οποίου κατατίθενται απόψεις, προτάσεις και προβληματισμοί, στοιχεία που αναλύονται και αξιοποιούνται. Αυτό έγινε και μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Χαρών, στην οποία καταγράφηκαν πολύ ενδιαφέρονται στοιχεία και απόψεις από εκατοντάδες συνδημότες και συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Αίσθημα ευθύνης…»

Η διαβούλευση ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και τυπικά ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 με τη δημόσια κλήρωση προκειμένου να αναδειχθούν οι τρεις τυχεροί για τα τρία τάμπλετ (tabE8 Lenovo).
«Θέλουμε όλους τους δημότες να είναι δίπλα μας και να καταθέτουν την άποψή τους για τα έργα και τις υπηρεσίες του δήμου. Για το σκοπό αυτόν δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε -ανεξαρτήτως του διαθέσιμου χρόνου τους- να ασκούν το δικαίωμά τους για ενεργή συμμετοχή στα κοινά . Ελπίζω ότι αυτό θα αυξήσει και το αίσθημα ευθύνης τους για την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των Παιδικών Χαρών», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ψηφιακής Πολιτικής Αντώνης Σαουλίδης

Η κλήρωση, στην οποία δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν 138 δημότες και κάτοικοι, έγινε στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων από τον αντιδήμαρχο Αντώνη Σαουλίδη, παρουσία υπηρεσιακού στελέχους και της πρώην τοπικής συμβούλου Πεύκων, και προέδρου του σωματείου «Μονοπάτια και Στόχοι» Ειρήνης-Μαρίας Παπαδάκη.

Τυχεροί αναδείχθηκαν οι πολίτες με email:
*ntigoni4--- (Νο 20),
*oulitsa--- (Νο 82),
*arthakleanthi--- (No 113)

Επιλαχόντες αναδείχθηκαν οι: *asso_boukouvala--- (No 52), *onstasdimitrios--- (No 87), *hemisarisgreece--- (No 94). Να σημειωθεί ότι οι τυχεροί, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν ηλεκτρονικά για το αποτέλεσμα της κλήρωσης, έχουν στη διάθεσή τους δέκα ημέρες προκειμένου να παραλάβουν το τάμπλετ.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

10-7-2020

Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης
Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου

8-7-2020

Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με σκοπό να διαμορφωθεί μια καινούρια κουλτούρα οικολογικών μετακινήσεων

8-7-2020


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ