Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-1-2020

Αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο πλαίσιο επικίνδυνων εξελίξεων

Αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη
fontsize

Σε αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη καλεί η Επιτροπή για τη Διεθνή ύφεση και ειρήνη. Το ραντεβού είναι στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 11.00 το πρωί.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:


Τις τελευταίες μέρες τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ολοένα και πιο δυνατά. Η κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν και η δολοφονία αξιωματούχων του Ιράκ κι ενός Ιρανού στρατηγού αυξάνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην περιοχή μας, όπου οι πόλεμοι στη Συρία και το Λίβανο, η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στους γείτονές της, η έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ έχουν γίνει ένα πύρινο κουβάρι, που απειλεί να κατακάψει λαούς και χώρες ολόκληρες.

Η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο πλαίσιο επικίνδυνων εξελίξεων. Η συστράτευση της Ελλάδας με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε αντιπαράθεση με τη Ρωσσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλες μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις γίνεται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας και την πολυδιαφημιζόμενη «γεωστρατηγική της αναβάθμιση». Δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και το ειρηνικό μέλλον των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας μας. Δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η επιθετικότητα του τουρκικού κράτους στο πλαίσιο των ανταγωνισμών μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, απειλούν να εμπλέξουν τους δύο λαούς σε μία αιματηρή αντιπαράθεση, από την οποία κερδισμένες θα είναι μόνο οι κυρίαρχες δυνάμεις στις χώρες αυτές και οι μεγάλοι «προστάτες» μας. Οι λαοί θα πληρώσουν βαρύ φόρο για τα άνομα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων.

Πληθαίνουν οι αναφορές για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βάση της Σούδας σε περίπτωση κλιμάκωσης και γενίκευσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με το Ιράν, με την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων. Το Ιράν έχει ήδη προειδοποιήσει, ότι αν απειληθεί η ακεραιότητά του από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα απαντήσει με χτυπήματα σε στόχους που εκτείνονται μέχρι και τους Ευρωπαίους συμμάχους των Αμερικανών. Παρόμοιες προειδοποιήσεις έχει κάνει και η Ρωσσία. Μαζί με το δολοφονικό ρόλο της Σούδας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνεκπαιδεύονται εδώ και χρόνια με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία για επιδρομές σε βάρος στρατηγικών υποδομών του Ιράν.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθούν να παρουσιάσουν το βάθεμα των σχέσεων με το Ισραήλ και τα διάφορα «τριμερή σχήματα», κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ως δήθεν «ασπίδα» στην τουρκική επιθετικότητα και ως «εγγύηση» για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η πραγματικότητα ωστόσο τους διαψεύδει οικτρά. Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του αστικού κόσμου εφησυχάζουν επικίνδυνα το λαό, ότι η Ελλάδα είναι δήθεν «ουδέτερος» παρατηρητής και «παράγοντας σταθερότητας». Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του για τους κινδύνους που παραμονεύουν, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή με τις ΗΠΑ της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συμφωνίας για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επεμβάσεις από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

Ο λαός και η νεολαία μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική. Για την αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΕ. Καμία συμμετοχή της πατρίδας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για σχέσεις αλληλεγγύης και κοινής δράσης με τους όλους τους λαούς και τα κινήματα της περιοχής, οργανώνοντας την πάλη σε κάθε χώρα ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ και Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ στη Θεσσαλονίκη καλούν όλες και όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους φορείς της πόλης σε αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 11/01/2020 – 11πμ στο Άγ. Βενιζέλου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κουφάλα Μητσοτάκη!
Κουφάλα Μητσοτάκη!

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Θεσσαλονίκη

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Αναβαθμίζεται ο άξονας της Επταπυργίου στις Συκιές
Αναβαθμίζεται ο άξονας της Επταπυργίου στις Συκιές

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Παρουσίαση του έργου “CityZen” για την αστική γεωργία
Παρουσίαση του έργου “CityZen” για την αστική γεωργία

Από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δήμος Θεσσαλονίκης: Παράταση προθεσμίας για δημοτικά τέλη
Δήμος Θεσσαλονίκης: Παράταση προθεσμίας για δημοτικά τέλη

Eως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Τρία έργα πρασίνου και αστικής ανάπλασης
Τρία έργα πρασίνου και αστικής ανάπλασης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Καλαμαριάς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας