ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-1-2020

Κλειστά θα παραμείνουν τα φροντιστήρια των «Τριών Ιεραρχών»

Ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν τα φροντιστήρια των «Τριών Ιεραρχών»

Κλειστά θα παραμείνουν τα φροντιστήρια των «Τριών Ιεραρχών» με βάση την Υπ. απόφαση 219434/Α5/2016 όπως αυτή δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 4212/2012, ορίζεται ότι η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες για τα φροντιστήρια και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών. 

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο αλλά και το κατά παράδοση εθιμικό και νομικό καθεστώς στις 30 Ιανουαρίου (ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών) δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας. Με βάση το άρθρο 80 του Νόμου 4445/2016 ορίζεται ρητώς ότι «κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται».Μετά την αιφνίδια και ακατανόητη απόφασή της Υπ. Παιδείας για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία και το αλαλούμ που έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή, αρκετοί φροντιστηριάρχες εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση που επικρατεί διαδίδουν ψευδώς ότι η συγκεκριμένη αργία έχει καταργηθεί και ότι τα φροντιστήρια στις 30 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την επιθεώρηση εργασίας θα διασφαλίσει την τήρηση της αργίας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο Σωματείο ή στην οικία Επιθεώρηση Εργασίας την οποιοιδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης της αργίας από τους εργοδότες.Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)(: 2310-265 730, e-mail: somiekth@gmail.com , ιστοσελίδα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν τα φροντιστήρια των «Τριών Ιεραρχών»

Με βάση την Υπ. απόφαση 219434/Α5/2016 όπως αυτή δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 4212/2012, ορίζεται ότι η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες για τα φροντιστήρια και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο αλλά και το κατά παράδοση εθιμικό και νομικό καθεστώς στις 30 Ιανουαρίου (ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών) δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας. Με βάση το άρθρο 80 του Νόμου 4445/2016 ορίζεται ρητώς ότι «κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται».Μετά την αιφνίδια και ακατανόητη απόφασή της Υπ. Παιδείας για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία και το αλαλούμ που έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή, αρκετοί φροντιστηριάρχες εκμεταλλευόμενη την σύγχυση που επικρατεί διαδίδουν ψευδώς ότι η συγκεκριμένη αργία έχει καταργηθεί και ότι τα φροντιστήρια στις 30 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την επιθεώρηση εργασίας θα διασφαλίσει την τήρηση της αργίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο Σωματείο ή στην οικία Επιθεώρηση Εργασίας την οποιοιδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης της αργίας από τους εργοδότες.
τηλ: 2310-265 730, e-mail: somiekth@gmail.com , ιστοσελίδα: www.smeth.gr

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge