ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-1-2020

Συλλαλητήριο ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ

Από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία

Συλλαλητήριο ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί σε Συλλαλητήριο ενάντια στην ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις Βάσεις, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει στο στρωμένο δρόμο, που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Β’ φάσης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ. Με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, που πίνουν νερό στο όνομα των ευρω-ατλαντικών σχεδιασμών, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία, που:
● Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, κ.α.) για τις εκάστοτε Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές επιθετικές στρατιωτικές ανάγκες.
● Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της Βάσης στη Σούδα, που έχει παίξει βρώμικο ρόλο στους πολέμους και τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία και αλλού.
● Εντάσσει στο πλέγμα των ευρω-ατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει απόβαση στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς,
γίνεται μαγνήτης επιθέσεων σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης.
Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες, πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού!

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κι επιθετικότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή και δεκάδων άλλων κρατών: Τουρκίας, Ισραήλ, Ελλάδας, Αιγύπτου κ.α. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν και το Ιράκ, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμασε το έδαφος για αυτή τη Συμφωνία, τα άλλα αστικά κόμματα που την στηρίζουν απόλυτα φέρουν βαριές, εγκληματικές ευθύνες. Με τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις Βάσεις εμπλέκουν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με θανάσιμους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία μας.

Το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το πολεμικό ανακοινωθέν του προέδρου των ΗΠΑ με φόντο τον Έλληνα πρωθυπουργό, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση, η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην πολυεθνική δύναμη στα Στενά του Ορμούζ και η προθυμία αποστολής δύναμης στη Λιβύη, κάνουν σκόνη τα παραμύθια και τον επικίνδυνο εφησυχασμό, που η αστική τάξη και τα κόμματά της καλλιεργούν.

Ο καυγάς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα δήθεν «ανταλλάγματα» από τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ στόχο έχει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού. Να συσκοτίσει τη στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Ο λαός μας πρέπει να απορρίψει τα κελεύσματα για «εθνική ενότητα κι ομοψυχία», για συναίνεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Είναι σχεδιασμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, των μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν έχουν σκοπό και δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος τους είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Η πρόσφατη επιστολή του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Πομπέο αποκαλύπτει ατράνταχτα, πως οι δυνάμεις αυτές:
● κάνουν πλάτες στην τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται στο Αιγαίο και στην Κύπρο,
● δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, το οποίο το θεωρούν «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο»,
● θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για Κύπρο και Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη μας ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να διατρανώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις που ψηφίζεται στη Βουλή! Σε όλα αυτά τα πολύ επικίνδυνα για το λαό και τη νεολαία μας σχέδια, ο κάθε μαζικός φορέας, ο κάθε τίμιος άνθρωπος καλής θέλησης, όλοι εμείς που δε θέλουμε τα παιδιά του λαού να θυσιαστούν στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία θα πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ!
ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ, 7μμ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΕΔΥΕΘ (Επιτροπές Ειρήνης) - Εργατικά Συνδικάτα - Σύλλογοι Εργαζομένων του Δημοσίου
Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων - Φοιτητικοί Σύλλογοι - ΟΓΕ (Σύλλογοι Γυναικών)
Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων - Μαζικοί Φορείς της Θεσσαλονίκης

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική
Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

Αγαλμα Βενιζέλου

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge