Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-1-2020

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Δήμαρχος και Υπουργός αποφασίζουν και διατάσσουν

Σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης της περιοχής ΑΛΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Δήμαρχος και Υπουργός αποφασίζουν και διατάσσουν
fontsize

Μετά τη συνάντηση που είχε ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τη συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης της περιοχής Αλώνια, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις "πραγματικές προθέσεις αλλά και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης". 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το προαποφασισμένο σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου, χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες της περιοχής αν συμφωνούν ή όχι, δεν αξιοποιεί πραγματικά την ανάγκη του δήμου για χώρο πρασίνου, αθλοπαιδιών, αναψυχής, και άλλων συναφών χρήσεων, αλλά υλοποιεί ειλημμένες αποφάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου:

"ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 26/1/2020
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ
Η περιοχή ΑΛΩΝΙΑ, στο κέντρο του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι ίσως από τους λίγους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους πρασίνου, του κέντρου. Η σημερινή παρουσία του Δημάρχου Ωραιοκάστρου μετά του Υπουργού Ανάπτυξης, στα ΑΛΩΝΙΑ, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις αλλά και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης. Μας παρουσίασαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο ο σημερινός Δήμαρχος, μάλλον το έκρυβε τόσο από τους πολίτες που τον ψήφισαν, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν ρωτήθηκε κανείς και κυρίως οι δημότες και οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, αν συμφωνούν με μια τέτοια «αξιοποίηση» του χώρου. Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα. 

Πρώτον: Θα γίνει Δημαρχείο. Μα το Ωραιόκαστρο διαθέτει Δημαρχείο και πολλά ακόμη κτίρια τα οποία, αυτό που χρειάζονται είναι ανακαίνιση και τακτοποίηση, πολλά λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες. Ερωτάται η δημοτική αρχή, αν υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου? 

Δεύτερον: Θα γίνει χώρος πολιτισμού. Σίγουρα είναι κάτι που χρειάζεται ο τόπος αφού το υπάρχον κτίριο του Παύλου Μελά, είναι ανεπαρκέστατο. Υπάρχει όμως και η γνωστή Τρύπα της Γαλήνης, που έμεινε ημιτελής, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, αποκεντρωμένα και μάλιστα σύντομα, αφού το έργο είναι ημιτελές. 

Τρίτον: Χρειάζεται κέντρο υγείας. Και σε αυτό συμφωνούμε, αλλά γιατί να συνδέεται με το Δημαρχιακό μέγαρο, έχει κάποια σχέση με τα εγκεφαλικά που περιμένουν όσους το επισκέπτονται? 

Τέταρτον και αστειότερο: Το εμπορικό κέντρο. Αλήθεια ποιος δεν γνωρίζει για την τύχη των ήδη υπαρχόντων εμπορικών κέντρων του Ωραιοκάστρου. Τα περισσότερα μαγαζιά και γραφεία, είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, πριν και μετά την κρίση. Επίσης αναμένεται η αναμόρφωση της κεντρικής αγοράς με το OPEN-MALL.

Αγαπητοί πολίτες του Ωραιοκάστρου.
Σαφώς και πρέπει να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας, Κέντρο Πολιτισμού, κ.λ.π. αλλά σίγουρα όχι στον μοναδικό ελεύθερο χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί σαν χώρος πρασίνου, αθλοπαιδιών, αναψυχής, και άλλων συναφών χρήσεων. Ας αξιοποιηθεί για παράδειγμα ο χώρος των ανενεργών λατομείων του Ωραιοκάστρου. Ας ακολουθήσουμε το ορθό παράδειγμα πολλών Δήμων στη χώρα που έδωσαν ζωή στα εγκαταλελειμμένα σε αχρησία παλιά τους λατομεία – κουφάρια και διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού τους ελεύθερους χώρους στον οικιστικό ιστό των πόλεων τους.

Όλοι εμείς σαν ενεργοί πολίτες πρέπει να εμποδίσουμε οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες ενέργειες αφού προσβάλουν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας. Η στάση του Δημάρχου και του Υπουργού, δείχνει πως αποφασίζουν χωρίς την γνώμη κανενός και κυρίως χωρίς τη γνώμη εκείνων που άμεσα τους αφορά.

Επίσης η αναφορά του Υπουργού, ότι ήδη έδωσε εντολή για μελέτες, δείχνει πως εκτός από αποφάσεις δίνουν και διαταγές. Ο χώρος στα «ΑΛΩΝΙΑ», είναι ο μοναδικός ελεύθερος, που απέμεινε από την οικιστική λαίλαπα των προηγουμένων ετών, μέσα στον αστικό ιστό του Δήμου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιηθεί πραγματικά και προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών του Ωραιοκάστρου. Ας ρωτήσουμε τους πολίτες και τους φορείς του τόπου, πριν πάρουμε μια απόφαση, αλλά και τους ειδικούς, από τα πανεπιστήμια της πόλης. Εμείς ως τοπική οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουμε το διάλογο και καλούμε όλους τους δημότες να συμβάλλουν, ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη λύση.

Είμαστε υπέρ της προόδου, αλλά πιστεύουμε ότι πρόοδος δεν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες κάθε τοπικού άρχοντα αλλά το να διαφυλάξουμε ότι απέμεινε ως χώρος πρασίνου, για να τον χαίρονται οι συμπολίτες μας, τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ"ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

10-7-2020

Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης
Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου

8-7-2020

Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με σκοπό να διαμορφωθεί μια καινούρια κουλτούρα οικολογικών μετακινήσεων

8-7-2020


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ