Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-1-2020

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Δήμαρχος και Υπουργός αποφασίζουν και διατάσσουν

Σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης της περιοχής ΑΛΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Δήμαρχος και Υπουργός αποφασίζουν και διατάσσουν
fontsize

Μετά τη συνάντηση που είχε ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τη συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης της περιοχής Αλώνια, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις "πραγματικές προθέσεις αλλά και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης". 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το προαποφασισμένο σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου, χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες της περιοχής αν συμφωνούν ή όχι, δεν αξιοποιεί πραγματικά την ανάγκη του δήμου για χώρο πρασίνου, αθλοπαιδιών, αναψυχής, και άλλων συναφών χρήσεων, αλλά υλοποιεί ειλημμένες αποφάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου:

"ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 26/1/2020
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ
Η περιοχή ΑΛΩΝΙΑ, στο κέντρο του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι ίσως από τους λίγους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους πρασίνου, του κέντρου. Η σημερινή παρουσία του Δημάρχου Ωραιοκάστρου μετά του Υπουργού Ανάπτυξης, στα ΑΛΩΝΙΑ, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις αλλά και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης. Μας παρουσίασαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο ο σημερινός Δήμαρχος, μάλλον το έκρυβε τόσο από τους πολίτες που τον ψήφισαν, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν ρωτήθηκε κανείς και κυρίως οι δημότες και οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, αν συμφωνούν με μια τέτοια «αξιοποίηση» του χώρου. Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα. 

Πρώτον: Θα γίνει Δημαρχείο. Μα το Ωραιόκαστρο διαθέτει Δημαρχείο και πολλά ακόμη κτίρια τα οποία, αυτό που χρειάζονται είναι ανακαίνιση και τακτοποίηση, πολλά λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες. Ερωτάται η δημοτική αρχή, αν υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου? 

Δεύτερον: Θα γίνει χώρος πολιτισμού. Σίγουρα είναι κάτι που χρειάζεται ο τόπος αφού το υπάρχον κτίριο του Παύλου Μελά, είναι ανεπαρκέστατο. Υπάρχει όμως και η γνωστή Τρύπα της Γαλήνης, που έμεινε ημιτελής, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, αποκεντρωμένα και μάλιστα σύντομα, αφού το έργο είναι ημιτελές. 

Τρίτον: Χρειάζεται κέντρο υγείας. Και σε αυτό συμφωνούμε, αλλά γιατί να συνδέεται με το Δημαρχιακό μέγαρο, έχει κάποια σχέση με τα εγκεφαλικά που περιμένουν όσους το επισκέπτονται? 

Τέταρτον και αστειότερο: Το εμπορικό κέντρο. Αλήθεια ποιος δεν γνωρίζει για την τύχη των ήδη υπαρχόντων εμπορικών κέντρων του Ωραιοκάστρου. Τα περισσότερα μαγαζιά και γραφεία, είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, πριν και μετά την κρίση. Επίσης αναμένεται η αναμόρφωση της κεντρικής αγοράς με το OPEN-MALL.

Αγαπητοί πολίτες του Ωραιοκάστρου.
Σαφώς και πρέπει να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας, Κέντρο Πολιτισμού, κ.λ.π. αλλά σίγουρα όχι στον μοναδικό ελεύθερο χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί σαν χώρος πρασίνου, αθλοπαιδιών, αναψυχής, και άλλων συναφών χρήσεων. Ας αξιοποιηθεί για παράδειγμα ο χώρος των ανενεργών λατομείων του Ωραιοκάστρου. Ας ακολουθήσουμε το ορθό παράδειγμα πολλών Δήμων στη χώρα που έδωσαν ζωή στα εγκαταλελειμμένα σε αχρησία παλιά τους λατομεία – κουφάρια και διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού τους ελεύθερους χώρους στον οικιστικό ιστό των πόλεων τους.

Όλοι εμείς σαν ενεργοί πολίτες πρέπει να εμποδίσουμε οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες ενέργειες αφού προσβάλουν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας. Η στάση του Δημάρχου και του Υπουργού, δείχνει πως αποφασίζουν χωρίς την γνώμη κανενός και κυρίως χωρίς τη γνώμη εκείνων που άμεσα τους αφορά.

Επίσης η αναφορά του Υπουργού, ότι ήδη έδωσε εντολή για μελέτες, δείχνει πως εκτός από αποφάσεις δίνουν και διαταγές. Ο χώρος στα «ΑΛΩΝΙΑ», είναι ο μοναδικός ελεύθερος, που απέμεινε από την οικιστική λαίλαπα των προηγουμένων ετών, μέσα στον αστικό ιστό του Δήμου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιηθεί πραγματικά και προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών του Ωραιοκάστρου. Ας ρωτήσουμε τους πολίτες και τους φορείς του τόπου, πριν πάρουμε μια απόφαση, αλλά και τους ειδικούς, από τα πανεπιστήμια της πόλης. Εμείς ως τοπική οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουμε το διάλογο και καλούμε όλους τους δημότες να συμβάλλουν, ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη λύση.

Είμαστε υπέρ της προόδου, αλλά πιστεύουμε ότι πρόοδος δεν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες κάθε τοπικού άρχοντα αλλά το να διαφυλάξουμε ότι απέμεινε ως χώρος πρασίνου, για να τον χαίρονται οι συμπολίτες μας, τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ"ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε  22χρονο στο Σέιχ Σου
Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε 22χρονο στο Σέιχ Σου

Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο

30-3-2020
Oι εργαζόμενοι στην καθαριότητα η δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας
Oι εργαζόμενοι στην καθαριότητα η δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας

Eπιστολή του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στους καταστηματάρχες

26-3-2020


82χρονος νεκρός στο Θερμαϊκό
82χρονος νεκρός στο Θερμαϊκό

Εντοπίστηκε από το Λιμενικό

25-3-2020


Ανακοίνωση για τη λειτουργία υπηρεσιών Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Ανακοίνωση για τη λειτουργία υπηρεσιών Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Πλήρης τηλεφωνικός κατάλογος των υπηρεσιών

23-3-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ