Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευφημία 'Ολγα
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-2-2020

Επίσκεψη και ξενάγηση του δημάρχου Δράμας στη Νεάπολη

Το οδοιπορικό στις δομές του δήμου έκρυβε εκπλήξεις

Επίσκεψη και ξενάγηση του δημάρχου Δράμας στη Νεάπολη
fontsize

Αντιμέτωπη με διαδοχικές εκπλήξεις βρέθηκε η αποστολή του δημάρχου Δράμας, ο οποίος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, πραγματοποίησε ένα μακρύ οδοιπορικό γνωριμίας στις κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής Αλέξανδρο Παναγιωτίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Καψιμάλη, επισκέφθηκε τον δήμο Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να γνωρίσει το «πρωτοποριακό έργο που συντελείται στον κοινωνικό τομέα», όπως είπε, με σκοπό «η τεχνογνωσία αυτή να μεταφερθεί και στο δήμο μας». Το ρόλο του ξεναγού ανέλαβε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Καγιαμπίνη και την τοπική σύμβουλο Νεάπολης Τζένη Ευθυμιάδου, ξενάγησε τους επισκέπτες σε όλες τις κοινωνικές δομές του δήμου που αποτελούν την αιχμή της κοινωνικής πολιτικής και έχουν αναγνωριστεί πανελληνίως ως πρωτοπόρες.

«Ήταν μια σημαντική ημέρα για μένα και για τους συνεργάτες μου, που είχαμε την τιμή και την χαρά να μας φιλοξενήσει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και να μας δείξει όλες τις δομές του δήμου. Πραγματικά μείναμε εντυπωσιασμένοι. Συγχαρητήρια στον δήμαρχο για την πολύ σπουδαία και καλή δουλειά που κάνει σε όλους τους τομείς, και πιστεύω ότι αυτή μας η επίσκεψη είναι μια πραγματική εμπειρία, που στη συνέχεια όλη αυτή την τεχνογνωσία που έχουμε λάβει θα κοιτάξουμε να τη μεταφέρουμε και στο δήμο της Δράμας. Τον ευχαριστώ από καρδιάς», δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος με την ολοκλήρωση του οδοιπορικού, και πρόσθεσε: «Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι κοινωνικές δομές, ο τρόπος που χρησιμοποιεί και βοηθάει τους συμπολίτες του και πραγματικά είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ιδιαίτερα οι δήμοι, που είναι ο πιο κοντινός στους πολίτες φορέας, μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα, αρκεί να το επιτρέψει το νομικό πλαίσιο και η πραγματική αποκέντρωση να γίνει επιτέλους πράξη», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, σχολιάζοντας θετικά τη συνεργασία μεταξύ των δήμων μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Οδοιπορικό εκπλήξεων…

Η αρχή της επίσκεψης έγινε από τα ΚΔΑΠμεΑ Συκεών όπου οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά και ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή για τα προγράμματα που υλοποιούνται με πρωταγωνιστές τα άτομα με αναπηρία, με τα τμήματα των πλυντηρίων και της ανακύκλωσης να προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση στη δραμινή αποστολή.

Η έκπληξη, όμως, ήταν μεγαλύτερη στον Βρεφικό Σταθμό «Ακροπόλ» όπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους της δομής και στα μαγειρεία, τα οποία καθημερινά παράγουν την τροφή για χιλιάδες παιδιά των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών. «Αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν ούτε σε πεντάστερα ξενοδοχεία…», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του δημάρχου Δράμας, ενώ λίγο νωρίτερα η αποστολή επισκέφθηκε το ΚΗΦΗ Συκεών στην οδό Μεσολογγίου, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση και τη λειτουργία του.

Ακολούθησε ενημερωτική σύσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία, όπου ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιάννης Πολυχρονιάδης, παρουσία των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Στέλιου Γκατζέ, Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσου Τσακιρίδη, του προϊστάμενου της Τ.Υ. Παναγιώτη Αγγελοχωρίτη και τη νομική σύμβουλο Ελένη Λιανού, ενημέρωση αναλυτικά τους επισκέπτες για το πλήθος των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και των δράσεων με έμφαση στους τομείς της εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων (ηλεκτροκίνητα οχήματα, τηγανέλαια, κ.λπ.).

Επόμενη στάση υπήρξε ο Παιδικός Σταθμός Επταπυργίου, όπου ενημερώθηκαν για την οργάνωση, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του, με την πρωτοποριακή αυλή-παιδική χαρά να αποσπά τα θετικότερα των σχολίων.

Ο τελευταίος σταθμός, όμως, του οδοιπορικού στο Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης και στο Δημοτικό Πολυϊατρείο ήταν αυτός που εντυπωσίασε περισσότερο τους Δραμινούς αυτοδιοικητικούς. «Αυτό το μηχάνημα δεν υπάρχει ούτε και στο νοσοκομείο μας…» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο οποίος είναι ιατρός και υπηρετεί στο νοσοκομείο Δράμας, με τον δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο να κάνει λόγο για «μια μεγάλη ναυαρχίδα στον τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». «Δήμαρχε, φημίζεσαι για την κοινωνική πολιτική που ασκεί ο δήμος σας, αλλά τώρα εξηγείται από κοντά γιατί έχει την πρωτιά στο πανελλήνιο…», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του σχόλια.

Το πολύωρο πρόγραμμα επίσκεψης ολοκληρώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας. Εκεί ενημερώθηκε από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη και την προϊσταμένη του Τμήματος Μάρω Βασσάρα για όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

10-7-2020

Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης
Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου

8-7-2020

Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με σκοπό να διαμορφωθεί μια καινούρια κουλτούρα οικολογικών μετακινήσεων

8-7-2020


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ