ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-2-2020

Ιταλοί μαθητές από την πόλη Κιέτι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για πρωτοποριακά προγράμματα

Ιταλοί μαθητές από την πόλη Κιέτι  στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Τα πρωτοποριακά προγράμματα Πολιτισμού και Παιδείας που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε όλα τα σχολεία τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές Γυμνασίου από ιταλική πόλη.

Πρόκειται για την αποστολή 20 μαθητών της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου του Convito Nationale «G. B. Vico» από την πόλη του Κιέτι (Chieti) της Ιταλίας, οι οποίοι, συνοδεία τριών καθηγητών, επισκέφθηκαν το δήμο Νεάπολης-Συκεών, με αφορμή την αδελφοποίηση του σχολείου με το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΑ.ΜΑΚ., που εδρεύει στη Νεάπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Η ιταλική αποστολή, συνοδευόμενη από τη διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Ελένη Μούζουρα και δυο καθηγητές, είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Βουλγαρίδη, του προέδρου της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη και της προέδρου της Κοινότητας Χριστίνας Τερζή, παρουσίασε αναλυτικά όλα τα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκαν από τους επισκέπτες τα προγράμματα της Θεατρικής Αγωγής και Παιδείας στα σχολεία, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, το αντίστοιχο με την κλασική μουσική, σε συνεργασία με την ΚΟΘ, η Γιορτή Παιδείας που περιλαμβάνει τις μαθητικές θεατρικές παραστάσεις, κ.ά.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τη διευθύντρια Ελένη Μούζουρα και τους συνεργάτες της εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Γυμνασίου, όπως επίσης και τη διευθύντρια του Γυμνασίου του Κιέτι για την πρωτοβουλία τους. Απευθυνόμενος στα παιδιά του ιταλικού σχολείου, τόνισε ότι πρέπει να διευρυνθεί, να επεκταθεί και να αποκτήσει πιο ουσιαστικά στοιχεία και περιεχόμενο η συνεργασία των νέων ανθρώπων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο «να επιτευχθεί το συντομότερο η Ευρώπη να αποκτήσει ενιαία ομοσπονδιακή προσωπικότητα με κοινωνικό, ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο». «Η ελπίδα μας για το αύριο της Ευρώπης είστε εσείς που μπορείτε και πρέπει να δώσετε αξία στις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι Ιταλοί μαθητές θα περιηγηθούν αύριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τον Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου μέχρι τον Λευκό Πύργο (μουσεία, Ροτόντα, κ.τ.λ.), και την Κυριακή θα επισκεφθούν τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου στην πόλη της Ιταλίας, όπου θα ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση, την ευθύνη της οποίας έχει η διευθύντρια Ελένη Μούζουρα, ο υποδιευθυντής του σχολείου Νίκος Γεωργολιός και ο εκπαιδευτικός Θωμάς Ζήκος.

Το Κιέτι (Chieti) είναι πόλη της Κεντρικής Ιταλίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας του Αμπρούτσο, με πληθυσμό 85.000 κατοίκους, και βρίσκεται κοντά στην Αδριατική. Η πόλη είναι από τις αρχαιότερες της Ιταλίας, ακόμη και από αυτήν της Ρώμης. Κατά μία εκδοχή ιδρύθηκε από τον Αχιλλέα, ο οποίος την ονόμασε Θεάτη, προς τιμήν της μητέρας του. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η πόλη ιδρύθηκε από τους Πελασγούς προς τιμήν της Nηρηίδας Θέτις ή από τον Έκτορα το 1247 π.Χ., ενώ κατά τον Στράβωνα ιδρύθηκε από τους Αρκάδες, οι οποίοι την ονόμασαν Τεγέα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge