Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευφημία 'Ολγα
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-2-2020

Ιταλοί μαθητές από την πόλη Κιέτι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για πρωτοποριακά προγράμματα

Ιταλοί μαθητές από την πόλη Κιέτι  στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Τα πρωτοποριακά προγράμματα Πολιτισμού και Παιδείας που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε όλα τα σχολεία τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές Γυμνασίου από ιταλική πόλη.

Πρόκειται για την αποστολή 20 μαθητών της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου του Convito Nationale «G. B. Vico» από την πόλη του Κιέτι (Chieti) της Ιταλίας, οι οποίοι, συνοδεία τριών καθηγητών, επισκέφθηκαν το δήμο Νεάπολης-Συκεών, με αφορμή την αδελφοποίηση του σχολείου με το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΑ.ΜΑΚ., που εδρεύει στη Νεάπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Η ιταλική αποστολή, συνοδευόμενη από τη διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Ελένη Μούζουρα και δυο καθηγητές, είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Βουλγαρίδη, του προέδρου της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη και της προέδρου της Κοινότητας Χριστίνας Τερζή, παρουσίασε αναλυτικά όλα τα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκαν από τους επισκέπτες τα προγράμματα της Θεατρικής Αγωγής και Παιδείας στα σχολεία, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, το αντίστοιχο με την κλασική μουσική, σε συνεργασία με την ΚΟΘ, η Γιορτή Παιδείας που περιλαμβάνει τις μαθητικές θεατρικές παραστάσεις, κ.ά.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τη διευθύντρια Ελένη Μούζουρα και τους συνεργάτες της εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Γυμνασίου, όπως επίσης και τη διευθύντρια του Γυμνασίου του Κιέτι για την πρωτοβουλία τους. Απευθυνόμενος στα παιδιά του ιταλικού σχολείου, τόνισε ότι πρέπει να διευρυνθεί, να επεκταθεί και να αποκτήσει πιο ουσιαστικά στοιχεία και περιεχόμενο η συνεργασία των νέων ανθρώπων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο «να επιτευχθεί το συντομότερο η Ευρώπη να αποκτήσει ενιαία ομοσπονδιακή προσωπικότητα με κοινωνικό, ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο». «Η ελπίδα μας για το αύριο της Ευρώπης είστε εσείς που μπορείτε και πρέπει να δώσετε αξία στις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι Ιταλοί μαθητές θα περιηγηθούν αύριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τον Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου μέχρι τον Λευκό Πύργο (μουσεία, Ροτόντα, κ.τ.λ.), και την Κυριακή θα επισκεφθούν τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου στην πόλη της Ιταλίας, όπου θα ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση, την ευθύνη της οποίας έχει η διευθύντρια Ελένη Μούζουρα, ο υποδιευθυντής του σχολείου Νίκος Γεωργολιός και ο εκπαιδευτικός Θωμάς Ζήκος.

Το Κιέτι (Chieti) είναι πόλη της Κεντρικής Ιταλίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας του Αμπρούτσο, με πληθυσμό 85.000 κατοίκους, και βρίσκεται κοντά στην Αδριατική. Η πόλη είναι από τις αρχαιότερες της Ιταλίας, ακόμη και από αυτήν της Ρώμης. Κατά μία εκδοχή ιδρύθηκε από τον Αχιλλέα, ο οποίος την ονόμασε Θεάτη, προς τιμήν της μητέρας του. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η πόλη ιδρύθηκε από τους Πελασγούς προς τιμήν της Nηρηίδας Θέτις ή από τον Έκτορα το 1247 π.Χ., ενώ κατά τον Στράβωνα ιδρύθηκε από τους Αρκάδες, οι οποίοι την ονόμασαν Τεγέα.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

10-7-2020

Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης
Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου

8-7-2020

Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με σκοπό να διαμορφωθεί μια καινούρια κουλτούρα οικολογικών μετακινήσεων

8-7-2020


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ