Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-2-2020

Βάζουν λουκέτο σε καταστήματα ΕΛΤΑ

Αντίδραση από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Βάζουν λουκέτο σε καταστήματα ΕΛΤΑ
fontsize

Την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του για το σχέδιο που προωθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστήματος στην περιοχή εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος προαναγγέλλει και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως έκτακτο, με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων να απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο που προβλέπει «λουκέτο» στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπως επίσης και κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο για το αντίστοιχο της Δ.Ε. Συκεών.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών και θα φέρει τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στις Συκιές. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία -στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού- απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ομόφωνο ψήφισμα, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να τονίζει ότι «η λειτουργία και των δυο υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στο δήμο μας είναι απαραίτητη και δεν θα δεχθούμε καμία αρνητική εξέλιξη σε βάρος των συμπολιτών και συνδημοτών μας».

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Με έκπληξη, απορία, απογοήτευση και οργή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους κατοίκους του δήμου μας υπηρεσίες βάζοντας λουκέτο στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης και τη συγχώνευσή του με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Συκεών. Μια εξέλιξη η οποία -στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού- απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας.

»Δεδομένου του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής, αφού παρατηρούνται μεγάλες υψομετρικές διαφορές, η προοπτική της εξυπηρέτησης των πολιτών από το έτερο κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Συκιές είναι πρακτικά ανέφικτη και αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού, πλήττοντας ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του δήμου.

»Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα των κατοίκων μιας περιοχής, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και έρχεται σε ακολουθία απομάκρυνσης και αποξήλωσης πολλών άλλων υποδομών από την περιοχή μας,

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ:
την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία μας στην προοπτική κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή της Νεάπολης και είμαστε αντίθετοι στην εν γένει σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων, η οποία πραγματοποιείται για καθαρά οικονομικούς λόγους,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:
ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραμονή των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Νεάπολη και Συκιές σε πλήρη λειτουργία, και καλούμε τους πολίτες και τις πολίτισσες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης μας σε δυναμική διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νεάπολη που θα διοργανωθεί τις επόμενες ημέρες,

ΚΑΛΟΥΜΕ:
τη διοίκηση του Οργανισμού να επανεξετάσει την πρότασή της λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και να μην υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, ώστε τα υποκαταστήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον καθεστώς, εξυπηρετώντας τους κατοίκους τόσο στις Συκιές όσο και στη Νεάπολη».

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο
Συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

28-9-2020

Μοτοπορεία διανομέων σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Μοτοπορεία διανομέων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της Ημέρας πανελλαδικών δράσεων των Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού

28-9-2020

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση
Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων ζητά ο Σίμος Δανιηλίδης

24-9-2020Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

21-9-2020Δολοφονία Γραικού: Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο
Δολοφονία Γραικού: Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο

Ξεκίνησε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση

10-9-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ