Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Λουκία
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-2-2020

Βάζουν λουκέτο σε καταστήματα ΕΛΤΑ

Αντίδραση από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Βάζουν λουκέτο σε καταστήματα ΕΛΤΑ
fontsize

Την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του για το σχέδιο που προωθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστήματος στην περιοχή εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος προαναγγέλλει και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως έκτακτο, με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων να απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο που προβλέπει «λουκέτο» στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπως επίσης και κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο για το αντίστοιχο της Δ.Ε. Συκεών.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών και θα φέρει τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στις Συκιές. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία -στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού- απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ομόφωνο ψήφισμα, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να τονίζει ότι «η λειτουργία και των δυο υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στο δήμο μας είναι απαραίτητη και δεν θα δεχθούμε καμία αρνητική εξέλιξη σε βάρος των συμπολιτών και συνδημοτών μας».

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Με έκπληξη, απορία, απογοήτευση και οργή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους κατοίκους του δήμου μας υπηρεσίες βάζοντας λουκέτο στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης και τη συγχώνευσή του με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Συκεών. Μια εξέλιξη η οποία -στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού- απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας.

»Δεδομένου του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής, αφού παρατηρούνται μεγάλες υψομετρικές διαφορές, η προοπτική της εξυπηρέτησης των πολιτών από το έτερο κατάστημα των ΕΛΤΑ στις Συκιές είναι πρακτικά ανέφικτη και αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια κύματα ταλαιπωρίας και συνωστισμού, πλήττοντας ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του δήμου.

»Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα των κατοίκων μιας περιοχής, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και έρχεται σε ακολουθία απομάκρυνσης και αποξήλωσης πολλών άλλων υποδομών από την περιοχή μας,

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ:
την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία μας στην προοπτική κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή της Νεάπολης και είμαστε αντίθετοι στην εν γένει σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων, η οποία πραγματοποιείται για καθαρά οικονομικούς λόγους,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:
ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραμονή των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Νεάπολη και Συκιές σε πλήρη λειτουργία, και καλούμε τους πολίτες και τις πολίτισσες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης μας σε δυναμική διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νεάπολη που θα διοργανωθεί τις επόμενες ημέρες,

ΚΑΛΟΥΜΕ:
τη διοίκηση του Οργανισμού να επανεξετάσει την πρότασή της λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και να μην υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, ώστε τα υποκαταστήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον καθεστώς, εξυπηρετώντας τους κατοίκους τόσο στις Συκιές όσο και στη Νεάπολη».

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»
Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων»

Υπογράφηκε το Μνημόνιο συνεργασίας για το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού

26-6-2020

Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών
Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Η αλήθεια έλαμψε για μια ακόμη φορά»

25-6-2020

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνοδευόμενος από τον Νίκο Ταχιάο και τον Νίκο Κουρέτα

24-6-2020

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και περίπτωση εμπορίας ανθρώπων
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και περίπτωση εμπορίας ανθρώπων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί άντρες, μέλη συγγενικού τους περιβάλλοντος

24-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ