Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Δομένικος Σωτήριος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-3-2020

Με 158 μονάδες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μια μεγάλη ανάσα η έκτακτη αιμοδοσία..

Με 158 μονάδες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

«Η πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών να μας καλέσει να συμμετάσχουμε σ’ αυτήν την έκτακτη αιμοδοσία, ήταν μια μεγάλη ανάσα βοήθειας για όλο τον κόσμο και τους ασθενείς. Όλα κύλησαν άψογα στην οργάνωση και τη διαχείριση των εθελοντών αιμοδοτών και των στελεχών του νοσοκομείου μας και αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη του δήμου που είχαν την ευθύνη της οργάνωσης. Τέτοιες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας είναι αξιόλογες, και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που περνάμε, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν να υπάρχουν».

Το σχόλιο αυτό, που ανήκει στην προϊσταμένη Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγ. Παύλου Σοφία Ζουρνατζή, αναδεικνύει την κρισιμότητα και τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης της διήμερης έκτακτης αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19, υπό την πίεση της τραγικής έλλειψης αίματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία.

Και το μήνυμα-πρόσκληση που απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη γνώρισε τέτοια ανταπόκριση από τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι όχι μόνο κάλυψαν τους στόχους που έθεσαν τα νοσοκομεία σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον αλλά δημιούργησαν και λίστα αναμονής, καθώς η προσέλευσή τους στα τρία διαφορετικά σημεία πραγματοποιούνταν με τηλεφωνικό ραντεβού!

«Η προσέλευση των εθελοντών ήταν πράγματι συγκινητική, κάτι που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη είναι πολύ ανεπτυγμένα στοιχεία ανθρωπιάς στο δήμο μας. Μέσα σε λίγες ημέρες, που είχαμε στη διάθεσή μας για την κινητοποίηση και προετοιμασία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας πάρα πολλοί συμπολίτες μας, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε. Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να εξυπηρετηθούν όλοι οι προστρέξαντες εθελοντές αιμοδότες, για αυτό και θα προγραμματίσουμε σύντομα μια νέα έκτακτη αιμοδοσία, που η διάρκειά της θα καθορισθεί ανάλογα με τις νέες δηλώσεις συμμετοχής που μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλονται», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Κατάλογος αναμονής

Να σημειωθεί, δε, ότι η έκτακτη αιμοδοσία αρχικά ήταν προγραμματισμένη μόνο για χθες, Δευτέρα 30 Μαρτίου, αλλά λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος εθελοντών επεκτάθηκε και για σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, δίνοντας μάλιστα και μια μικρή χρονική παράταση!

Ωστόσο, αυτές τις δυο ημέρες δεν κατέστη δυνατό να εξυπηρετηθούν όλοι οι εθελοντές που δήλωσαν συμμετοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας κατάλογος αναμονής 50 και πλέον αιμοδοτών, που θα αξιοποιηθεί ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τις δυνατότητες των νοσοκομείων, ενώ σήμερα ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών αποκλείσθηκε.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 158 μονάδες αίματος, με την αιμοδοσία να πραγματοποιείται σε τρία διαφορετικά σημεία (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα) με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των αιμοδοτών και των συντελεστών, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγινε νέα σχολαστική απολύμανση των χώρων από ειδικά συνεργεία.
Μεταξύ των αιμοδοτών που προσήλθαν σήμερα στις Συκιές ήταν και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης-Συκεών Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος επικρότησε την πρωτοβουλία που ανέλαβε η διοίκηση του δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Τέτοιες ενέργειες καταδεικνύουν το ανθρώπινο χαρακτήρα της δημοτικής Αρχής, και προσωπικά του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, και στις οποίες δεν μπορώ παρά να είμαι πάντα αρωγός», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τους κανόνες που όρισαν τα νοσοκομεία («Αγ. Παύλος», «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο») η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στα σημεία αιμοδοσίας γινόταν ανά δύο ή τρία άτομα και ανά μισή ώρα, ενώ στους χώρους τηρούνταν η προβλεπόμενη απόσταση ανά αιμοδότη.

«Όλα κύλησαν άψογα», σχολίασε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη συγχαίροντας και ευχαριστώντας τα στελέχη του δήμου που «έφεραν σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα σε τόσες λίγες ημέρες», καλώντας ταυτόχρονα τους εθελοντές να συνεχίσουν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. 2313.313116.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων
Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

30-7-2020

Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τρία νέα εκχιονιστικά και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4

29-7-2020

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε

29-7-2020

Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών
Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών

Στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης

29-7-2020


Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο
Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή

28-7-2020

Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ελέγχων και Έρευνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ελέγχων και Έρευνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

28-7-2020

Παραδόθηκε στην Π.Υ. το φυλάκιο που προσέφερε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών
Παραδόθηκε στην Π.Υ. το φυλάκιο που προσέφερε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

«Το ‘‘περιαστικό’’ δάσος πρέπει να γίνει περιαστικό…»

24-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ