Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-5-2020

Σε πλήρη ετοιμότητα το σύστημα αντιπυρικής προστασίας του Δημοτικού Άλσους Συκεών

Εκτεταμένος έλεγχος από τα ειδικά συνεργεία του δήμου

Σε πλήρη ετοιμότητα το σύστημα αντιπυρικής προστασίας του Δημοτικού Άλσους Συκεών
fontsize

Σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκδήλωσης πυρκαγιάς βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για την προστασία του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία), όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σήμερα ειδικά τεχνικά συνεργεία του δήμου στο σύστημα πυροπροστασίας. Να σημειωθεί ότι το Άλσος αυτό, όπου λειτουργεί και αναψυκτήριο, αποτελεί κεντρικό πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής στη Δ.Ε. Συκεών, και αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης μικρών και μεγάλων από την ευρύτερη περιοχή.

Η ευρεία δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος ελέγχου πυρόσβεσης, που είναι εγκατεστημένο και απλωμένο στο άλσος της Δενδροφυτείας, περιλάμβανε ενδελεχή έλεγχο των 11 πυροσβεστικών φωλιών και των 31 κρουνών που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την έκταση, εξέταση-έλεγχο της ηλεκτροκίνητης και της πετρελαιοκίνητης αντλίας νερού καθώς και της σωστής λειτουργίας της δεξαμενής νερού που μένει πάντα γεμάτη. Αυτός έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσου Τσακιρίδη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υπόδομών Στέλιου Γκατζέ, της προέδρου της Δ.Κ. Συκεών Ρένας Αυγερινού και του προϊσταμένου της Τ.Υ. Παναγιώτη Αγγελοχωρίτη.
Από τα εκτεταμένα τεστ στο σύστημα αντιπυρικής προστασίας προέκυψε ότι το σύστημα είναι σε πλήρη λειτουργία, αφού τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες συντήρησης των υποδομών. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσο Τσακιρίδη «πρόκειται για ένα δοκιμαστικό τεστ από εξειδικευμένα τεχνικά στελέχη του δήμου μας που πραγματοποιούν τον απαιτούμενο έλεγχο στο σύστημα πυρόσβεσης, μια δοκιμή για τη σωστή λειτουργία του, όποτε κι αν χρειαστεί. Κι όπως διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά, το σύστημα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία του μοναδικού σε αξία άλσους του δήμου μας». Ωστόσο, όπως τονίζει, «η προστασία αυτής της όαση δροσιάς και ξεκούρασης, που είναι μαγνήτης για μικρούς και μεγάλους το καλοκαίρι, είναι και υπόθεση των επισκεπτών που πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις φωτιές, να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα και να μην ανάβουν φωτιές για να ψήσουν, ενώ εάν αντιληφθούν καπνό θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το δήμο μας»
Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και όσον αφορά το δάσος του Σέιχ-Σου, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία και γενικότερα στην Πολιτική Προστασία και σε διαρκή συνεννόηση με τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε ενδεχόμενη πυρκαγιά.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σεισμική δόνηση δυτικά της Θεσσαλονίκης
Σεισμική δόνηση δυτικά της Θεσσαλονίκης

Τα ξημερώματα της Δευτέρας

10-8-2020


Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα  το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων
Ενα πρότυπο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Σίμος Δανιηλίδης: Ένα χρόνο νωρίτερα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας

7-8-2020

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Συνολικά 4.850 πιστοποιημένες θέσεις στις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

6-8-2020

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα
Εργασίες συντήρησης επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Φοίνικα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

6-8-2020Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων
Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζητά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

30-7-2020

Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ενισχύεται ο στόλος πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τρία νέα εκχιονιστικά και πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4

29-7-2020

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε

29-7-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ