Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-5-2020

Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ

Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη
fontsize
Εχει λήξει στις: Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση καλεί η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 19 Μαίου στις 1.00 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Τα μεγαλειώδη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Μάη σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, διατράνωσαν τη μαζική αντίθεση στις επιλογές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας
Με αποφασιστικότητα και πάθος απαίτησαν να αποσυρθούν τώρα το αντιεκπαιδευτικό απολυνομοσχέδιο και η κατάπτυστη τροπολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.
Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις της 13 Μάη έρχονται σαν συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, από τις 16 Απρίλη και μάλιστα σε καθεστώς απαγορεύσεων,

Όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν μέσω πανδημίας έφερε για διαβούλευση το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που αν περάσει, θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο.

Όταν αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών

Όταν επέλεξε με αιφνιδιαστική τροπολογία να θεσμοθετήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, προχωρώντας σε μια βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντισυνταγματική – αντιδημοκρατική τομή στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής- αντιδραστικής πολιτικής της. Με τη μετατροπή της διδασκαλίας σε reality show, ακυρώνει το περιεχόμενο της, καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, προωθεί την πειθάρχηση, τον πανοπτικό έλεγχο ,το τυποποιημένο μάθημα-διάλεξη, εύκολα μετρήσιμο και αξιολογήσιμο στα πλαίσια του σχολείου της αξιολόγησης που σχεδιάζει .

Η κυβέρνηση και η υπουργός παιδείας στον απόηχο των μαζικών πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, προκλητικά και αδίστακτα , δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω», προχωρά στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος! θεσπίζοντας τη σύγχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» ως κανονική εκπαίδευση! και μεταφέροντας ακόμη και την ευθύνη της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των μαθητών στους εκπαιδευτικούς! , ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο.

Όταν η Υπουργός δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω», το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να κάνει βήματα μπροστά , με ανυποχώρητο πολύμορφο πανεκπαιδευτικό αγώνα με απεργιακές αποφάσεις και κινητοποιήσεις ΤΩΡΑ , με τον αναγκαίο αγωνιστικό συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για να μην περάσουν τα αντιδραστικά-αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ KAI H Y.A. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
– ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ –ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ .
-ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ.

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ την Τρίτη 19 Μάη ,1μμ ΆΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ προκηρύσσει δίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας 12-2 μ.μ. και 2-4 μ.μ

- Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους.
-Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή μετάδοση και να μη προχωρήσουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως-τηλεκπαίδευση, όταν ξεκινήσουν να διδάσκουν δια ζώσης.
-Κηρύσσουμε απεργία – αποχή σε σχολεία και τάξεις, αν επιχειρηθεί να εφαρμοστεί ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων.
-Καλούμε τους γονείς να καταθέτουν δηλώσεις άρνησης αναμετάδοσης εικόνας και ήχου των παιδιών τους σε κάθε απόπειρα εφαρμογής της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Στη βάση και της απόφασης της Γ ΕΛΜΕ –Θ για την επαναλειτουργία των σχολείων με όλα τα αναγκαία ασφαλή μέτρα προστασίας καλούμε τους συλλόγους καθηγητών να πάρουν αποφάσεις για την πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων ,ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου για τον αιφνίδιο χαμό του Γιάννη Ευστρατίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου για τον αιφνίδιο χαμό του Γιάννη Ευστρατίου

«Έφυγε από κοντά μας ένα εξαίρετος άνθρωπος, οικογενειάρχης και επιστήμονας»

25-5-2020

Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα
Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα

Τη Δευτέρα 25 Μαϊου αναμένεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

22-5-2020

Μονιμοποίηση για τις σχολικές καθαρίστριες
Μονιμοποίηση για τις σχολικές καθαρίστριες

Ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

19-5-2020

Κάλεσμα για τα 57 χρόνια από τη δολοφονία του  Γρηγόρη Λαμπράκη
Κάλεσμα για τα 57 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης

18-5-2020

Εργασίες συντήρησης στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου
Εργασίες συντήρησης στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου

Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

18-5-2020Σε πλήρη ετοιμότητα το σύστημα αντιπυρικής προστασίας του Δημοτικού Άλσους Συκεών
Σε πλήρη ετοιμότητα το σύστημα αντιπυρικής προστασίας του Δημοτικού Άλσους Συκεών

Εκτεταμένος έλεγχος από τα ειδικά συνεργεία του δήμου

15-5-2020
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ