Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευφημία 'Ολγα
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-6-2020

Ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας στη θεμελίωση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Το σχολείο κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας στη θεμελίωση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
fontsize

Στην τελετή θεμελίωσης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το σχολείο κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και θα αποτελέσει μια σύγχρονη σχολική μονάδα, σε μια περιοχή με αυξανόμενο μαθητικό πληθυσμό.

«Κάθε σχολείο που θεμελιώνεται, κάθε σχολείο που κατασκευάζεται ή ανοίγει, είναι ένας λόγος για να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Και η θεμελίωση σήμερα, του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, μας κάνει πιο αισιόδοξους. Σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που βιώσαμε, χρειαζόμαστε την αισιοδοξία, χρειαζόμαστε την προοπτική, χρειαζόμαστε τη ματιά σε ένα μέλλον, που βήμα – βήμα χτίζουμε και θα είναι καλύτερο. Γιατί πράγματι, η Παιδεία, είναι επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι για κάθε νέο άνθρωπο, το πολυτιμότερο αγαθό, το πιο σημαντικό εφόδιο. Είναι για κάθε κοινωνία, η πιο μεγάλη δύναμη αλλαγής και εξέλιξης. Γι’ αυτό και η πρόσβαση στην Παιδεία πρέπει να είναι ισότιμη για όλους. Αυτός είναι ο αγώνας μας και η προτεραιότητά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι δεν θα σταματήσουμε, ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερη ένταση, ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά, για να λύσουμε οριστικά το ζήτημα της σχολικής στέγης, για να κλείσουμε μια για πάντα, το κεφάλαιο της διπλοβάρδιας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο νέο σχολείο επισήμανε ότι «το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου θα κατασκευαστεί με τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα, με όλες τις προδιαγραφές για την πλήρη πρόσβαση παιδιών με ειδικές ανάγκες, με όλα όσα χρειάζονται για να ασκούν το λειτούργημά τους οι δασκάλες και οι δάσκαλοι του σχολείου. Φτιάχνουμε ένα σχολείο όπως αξίζει στα παιδιά μας. Και το πιστεύω ακράδαντα ότι όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και σχολείο ανοίξει, τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή, δεν θα χρειάζεται να τηρούν αποστάσεις, θα μπορούν να χαρούν, μαζί με τους δασκάλους τους, τη μάθηση, τις δραστηριότητες, το παιχνίδι».

Για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου η Περιφέρεια διαθέτει ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτώντας την κατασκευή κτιρίου συνολικής δόμησης 1.868 τετραγωνικών μέτρων, με δυο ορόφους, πέρα από το ισόγειο και το υπόγειο, με δέκα αίθουσες διδασκαλίας, με σύγχρονα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Αγωγής, Πληροφορικής και Ξένων Γλωσσών, με βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και μία αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 100 τετραγωνικών μέτρων.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας όλα τα προηγούμενα χρόνια και «σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που το κεντρικό κράτος ουσιαστικά είχε ρίξει λευκή πετσέτα στο θέμα της σχολικής στέγης»:
-Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατάφερε να εξασφαλίσει και να αξιοποιήσει περισσότερα από 43 εκατομμύρια ευρώ για νέες, σύγχρονες υποδομές εκπαίδευσης.
-Ολοκλήρωσε 54 παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία που εξυπηρετούν τις ανάγκες 13.000 μαθητών.
-Εξόπλισε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, που εξυπηρετούν 4.300 παιδιά με αναπηρία.
-Χρηματοδοτεί την κατασκευή 18 νέων σχολείων, τα οποία θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 5.000 μαθητών.
-Και πλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης την κατασκευή 35 νέων σχολικών μονάδων με δύο μεγάλα και πρωτοποριακά για τη χώρα, έργα ΣΔΙΤ.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σταθερή στην κατεύθυνση που έχουμε χαράξει: Είμαστε δίπλα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς. Όλα όσα πετυχαίνουμε, και όλα όσα υλοποιούμε και προετοιμάζουμε για το μέλλον, έχουν πάνω τους, τη σφραγίδα της συνεργασίας. 

Με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, έχουμε μία στενή και εξαιρετική συνεργασία. Το ίδιο και με όλους τους Δημάρχους, τους φορείς και τους θεσμούς, τα Επιμελητήρια και τα Πανεπιστήμια. Με αυτό τον τρόπο πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, για να ξαναβρούμε σύντομα τη ζωή μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις
Εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

10-7-2020

Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης
Νέο πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου

8-7-2020

Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το δίκτυο των ποδηλατόδρομων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με σκοπό να διαμορφωθεί μια καινούρια κουλτούρα οικολογικών μετακινήσεων

8-7-2020


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7-7-2020

Θερινές εκπτώσεις 2020
Θερινές εκπτώσεις 2020

Θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου

3-7-2020

Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς
Εργασίες συντήρησης σε Επαρχιακές Οδούς

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 36χρονος ομογενής

28-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ