ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-8-2020

Κύριε Τζιτζικώστα: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η ημέρα και γελά»

Τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας εγκαλεί ο Χρήστος Γιαννούλης

Κύριε Τζιτζικώστα: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η ημέρα και γελά»

Τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εγκαλεί ο Χρήστος Γιαννούλης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια διακοπών του στους Παξούς, κάθισε σε εστιατόριο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, παρά την επιβληθείσα απαγόρευση λειτουργίας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αυξημένο φορτίο κορονοϊού.

«Αυτό που δεν έχει δικαίωμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι να αποτελεί αρνητικό παράδειγμα και πρότυπο σε μία σειρά μέτρων που αφορούν την δημόσια υγεία και την τήρηση των μέτρων που και ο ίδιος έχει αποδεχτεί για την Περιφέρεια που διοικεί», παρατηρεί ο κ. Γιαννούλης και συνεχίζει: «αποτελεί δημόσια και δεοντολογική υποχρέωση να διευκρινίσει αν όντως είναι αληθή τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραβιάζει συνειδητά το ωράριο λειτουργίας εστιατορίου στο νησί των Παξών μετά τις 12, όπως προβλέπεται ρητά και εφαρμόζεται με αυστηρότητα σε επιλεγμένες περιοχές ανάμεσα τους και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και στην πόλη της Κατερίνης. Εκεί όπου ο πέλεκυς των προστίμων επικρέμεται πάνω από τους πληττόμενους επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης».

Υπό αυτό το πρίσμα, «δεν θα του υποδείξουμε πως θα αντιδράσει, αλλά θα τον καλέσουμε να συμβάλλει περισσότερο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την πανδημία του COVID 19, εστιάζοντας την προσοχή του όχι στο πως θα παρακάμψει τα μέτρα που και ο ίδιος επιβάλλει αλλά με αίσθηση ευθύνης απέναντι στα αυξημένα κρούσματα, στην αποδυνάμωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και στην στήριξη των εργαζομένων της Περιφέρειας που λόγω της Υποστελέχωσης δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να σκεφτούν καλοκαιρινές διακοπές», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννούλης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Χρ. Γιαννούλη:

Κύριε Τζιτζικώστα: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η ημέρα και γελά»

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιφερειαρχών να επιλέγει το χρονικό διάστημα που θεωρεί κατάλληλο για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Είναι επίσης αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Τζιτζικώστα να επιλέγει τις τοποθεσίες της αρεσκείας του για αυτό που πρωτίστως δίνει ως παράδειγμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας όπου οι πολιτικές ευθύνες και δράσεις επικαλύπτονται από τις καλοκαιρινές του αποδράσεις.

Αυτό που δεν έχει δικαίωμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι να αποτελεί αρνητικό παράδειγμα και πρότυπο σε μία σειρά μέτρων που αφορούν την δημόσια υγεία και την τήρηση των μέτρων που και ο ίδιος έχει αποδεχτεί για την Περιφέρεια που διοικεί. Αποτελεί δημόσια και δεοντολογική υποχρέωση να διευκρινίσει αν όντως είναι αληθή τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραβιάζει συνειδητά το ωράριο λειτουργίας εστιατορίου στο νησί των Παξών μετά τις 12, όπως προβλέπεται ρητά και εφαρμόζεται με αυστηρότητα σε επιλεγμένες περιοχές ανάμεσα τους και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και στην πόλη της Κατερίνης. Εκεί όπου ο πέλεκυς των προστίμων επικρέμεται πάνω από τους πληττόμενους επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης.

Δεν θα του υποδείξουμε πως θα αντιδράσει, αλλά θα τον καλέσουμε να συμβάλλει περισσότερο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την πανδημία του COVID 19, εστιάζοντας την προσοχή του όχι στο πως θα παρακάμψει τα μέτρα που και ο ίδιος επιβάλλει αλλά με αίσθηση ευθύνης απέναντι στα αυξημένα κρούσματα, στην αποδυνάμωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και στην στήριξη των εργαζομένων της Περιφέρειας που λόγω της Υποστελέχωσης δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να σκεφτούν καλοκαιρινές διακοπές. Και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πλήττεται εκτός της Πανδημίας και από την εξαιρετικά επώδυνη απόφαση για την ματαίωση της 85ης ΔΕΘ με μεγάλο οικονομικό κόστος για την Θεσσαλονίκη καθώς και τα καιρικά φαινόμενα που ανέδειξαν όπως στην περίπτωση του Λαγκαδά την απουσία σχεδιασμού και έργων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από πλημμυρικά φαινόμενα.

ΠΗΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge