ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/9/2007

Μαγκριώτης: Στο σημείο μηδέν η Κορώνεια

Σχετικά με το θέμα της λίμνης Κορώνειας, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Δυστυχώς μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις δικές μου και άλλων συναδέλφων στη Βουλή και διαβεβαιώσεις των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και ΥΜΑΘ για άμεσα μέτρα, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα η Κορώνεια να οδηγείται στην καταστροφή.

Σύμφωνα με την οδηγία – πλαίσιο 2000/60 για τα νερά, θα έπρεπε να υπάρχει οργανωμένο, σε εθνικό επίπεδο, δίκτυο παρακολούθησης των επιφανειακών νερών, των οικοσυστημάτων της χώρας.

Με βάση τα όσα ισχύουν για τη χώρα μας, ως μέλος της Ε.Ε., το δίκτυο παρακολούθησης θα έπρεπε να είχε συσταθεί και να λειτουργεί από τις 22-12-06.

Οι καθυστερήσεις των έργων αποκατάστασης είναι μεγάλες και αδικαιολόγητες. Φορέας για τη συστηματική μελέτη των προβλημάτων της λίμνης και επιλογής των ενδεδειγμένων μέτρων δεν δημιουργήθηκε.

Είμαστε στο σημείο μηδέν. Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για τη διαφύλαξη του οικοσυστήματος της Κορώνειας".
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge