Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9.9

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-10-2020

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα κρούσματα σε σχολεία

Η ανακοίνωση

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα κρούσματα σε σχολεία
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας ανακοίνωσε η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΝΙΚΗΣ , Δευτέρα, 19-10, 2.15 το μεσημέρι

Αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε μαθητέςτριες, τουλάχιστον 14 , σε επτά σχολεία της περιοχής ευθύνης μας (κυρίως σε Νεάπολη, Συκιές, Πολίχνη) και ήδη έχουν κλείσει τμήματα και έχουν μπει συνάδελφοιισσες σε καραντίνα.
Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία ουσιαστικά διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας για την πιθανότητα μετάδοσης του covid-19 στην σχολική κοινότητα και στις οικογένειες των παιδιών.

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ

Με τα περίφημα «πρωτόκολλα» , κλείνει ένα τμήμα και μπαίνουν σε καραντίνα οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν σ’ αυτό ένα 2ωρο τις τελευταίες 48 ωρες! Στο μονόωρο μάθημα δεν κολλάει απ’ότι φαίνεται, ούτε από τον εκπαιδευτικό που διδάσκει και σε άλλα τμήματα- μερικές φορές και σε ολόκληρο το σχολείο, ούτε από το συγχρωτισμό των παιδιών διαφορετικών τμημάτων στους διάδρομους και στα διαλείμματα !

Είναι δυνατόν να δίνεται οδηγία να λειτουργήσει κανονικά σχολείο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας, όταν μάλιστα ο συγχρωτισμός με μαθητές πολλών τμημάτων, αλλά και άλλων σχολείων της περιοχής επιβάλλει άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ με ιχνηλατήσεις και τεστ;

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), προχωράει στην προώθηση της «ανοσίας της αγέλης» στην εκπαιδευτική κοινότητα, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ , μαθητές και εκπαιδευτικοί, σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε και απατούμε από το ΥΠΑΙΘ ,τη διοίκηση αλλά και από τους Δήμους να πάρουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!

Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως ,χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από το Δήμο και το ΥΠΑΙΘ, είναι ολοφάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους


ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Έστω και τώρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμους) να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τις προτάσεις/αιτήματά μας .

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!

Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχει κρούσμα για ιχνηλατήσεις και τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στο βοηθητικό προσωπικό.

Αν δε μπορεί και δε θέλει ο ΕΟΔΥ, να αναλάβουν οι Δήμοι να προστατέψουν τους κατοίκους τους. Εγκατάσταση κέντρου ελέγχου covid στον δήμο Νεάπολης- Συκεών , όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο ΕΟΔΥ .

Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους

Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.

Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμο προσωπικού καθαριότητας.

15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα

Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.

Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)


Προχωράμε άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΝΙΚΗΣ , Δευτέρα, 19-10, 2.15 το μεσημέρι


Καλούμε τους συλλόγους καθηγητών με αποφάσεις τους και σε συνεργασία με μαθητές και γονείς να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι σύλλογοι καθηγητών των σχολείων που έχουν κρούσματα να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να απαιτήσουν δωρεάν τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στο βοηθητικό προσωπικό με άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ.


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΘ: 27% έως 29% η θετικότητα των τεστ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη
ΑΠΘ: 27% έως 29% η θετικότητα των τεστ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Το καλοκαίρι η θετικότητα είχε πέσει και κάτω από τη μονάδα

26-11-2020


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων
Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων

Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

26-11-2020


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

26-11-2020

Εξαφάνιση 16χρονης από τη Θεσσαλονίκη
Εξαφάνιση 16χρονης από τη Θεσσαλονίκη

Τα ίχνη της χάθηκαν από την Τετάρτη

26-11-2020Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Διαβατά
Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Διαβατά

Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για τους δράστες

26-11-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ