Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αικατερίνη Μερκούριος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15.2

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-10-2020

Κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Καλαμαριάς

Καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς

Κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Καλαμαριάς
fontsize

Κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Καλαμαριάς καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς ενώ αναφέρει ότι τα σχολεία λειτουργούν με όρους που δεν εξασφαλίζουν την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε κρούσμα Covid-19 σε δημοτικό σχολείο της Καλαμαριάς, καθώς και σε τμήμα του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και όσα έγιναν στη συνέχεια – ή μάλλον δεν έγιναν - αποδεικνύουν ότι τα σχολεία άνοιξαν και λειτουργούν με όρους που δεν εξασφαλίζουν την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, και παρά την ανάγκη και απαίτηση να κλείσει το σχολείο, έκλεισε μόνο το τμήμα όπου φοιτούσε ο μαθητής, ενώ, όπως είναι ευνόητο, το παιδί, μέχρι να νοσήσει, βρισκόταν στο ίδιο κτίριο και στην ίδια αυλή με άλλους μαθητές και ερχόταν σε επαφή με εκπαιδευτικούς και με μαθητές άλλων τάξεων καθώς και με τους μαθητές του ολοήμερου.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ιχνηλάτηση ούτε καν στους μαθητές του τμήματος που έκλεισε ή στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν εκεί ενώ και η Δημοτική Αρχή δεν έχει αναλάβει καμιά πρωτοβουλία για δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου.

Όμως αντίθετα προς τους αρμοδίους, οι γονείς, επειδή είναι μεγάλη η αγωνία και η ανησυχία τους, με ευθύνη και με δικά τους έξοδα οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν μόνοι τους τα τεστ. Είναι φανερό ότι εκεί θέλει να καταλήξει η Κυβέρνηση, όταν επικαλείται συνεχώς την ‘’ατομική ευθύνη’’.

Δυστυχώς, ενώ τα κρούσματα πληθαίνουν ανησυχητικά και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπροστά μας έχουμε δύσκολους μήνες, η Κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα μέτρα που έχουν προτείνει μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς συνεχίζει να δ ι ε κ δ ι κ ε ί και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να εντείνουν και αυτοί τη διεκδίκηση για καλύτερους όρους ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μας, για:

- Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη (15 ανά τμήμα)
- Εξασφάλιση αναγκαίων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για Μέσα Ατομικής Προστασίας, για αντισηπτικά και για είδη καθαρισμού.
- Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ στα σχολεία. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης κρούσματος, πραγματοποίηση δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος, που επιβεβαιώνεται κρούσμα, καθώς και στις στενές επαφές αυτού (εκπαιδευτικούς, λοιπό προσωπικό, γονείς). Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να κλείνει το τμήμα και να γίνεται απολύμανση του σχολείου.
- Συνεχή παρουσία νοσηλευτών και γιατρών στα σχολεία (ανά ομάδες σχολείων)
- Συνεχείς απολυμάνσεις των σχολικών εγκαταστάσεων με ευθύνη του Δήμου – και όχι μόνο όταν εμφανισθεί κρούσμα.
- Άμεσα προσλήψεις μόνιμων σχολικών καθαριστριών που θα καλύπτουν τις αυξημένες και διαρκείς ανάγκες για καθαρά και ασφαλή σχολεία.

Αποδεικνύεται τελικά ότι τα αντανακλαστικά του κυβερνητικού – κρατικού μηχανισμού είναι πολύ γρήγορα όταν αφορά την καταστολή, την τρομοκράτηση και την συκοφάντηση των μαθητικών κινητοποιήσεων, και πρόχειρα έως ανύπαρκτα όταν αφορά την ασφάλεια και υγεία εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η Κυβέρνηση μαζί με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και ο Δήμος πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι τα παιδιά μας δεν κοστίζουν αλλά αξίζουν!!ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέστ για κορωνοϊό στις φυλακές Διαβατών
Τέστ για κορωνοϊό στις φυλακές Διαβατών

Σε όλους τους κρατούμενους

25-11-2020


Σύλληψη έξι ατόμων για ουκ ολίγες παραβάσεις..
Σύλληψη έξι ατόμων για ουκ ολίγες παραβάσεις..

Χθες Τρίτη στην Ευαγγελίστρια

25-11-2020Καταγγελία νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη: Πλένουμε τις στολές μας στο σπίτι μας, τις αγοράζουμε μόνοι μας
Καταγγελία νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη: Πλένουμε τις στολές μας στο σπίτι μας, τις αγοράζουμε μόνοι μας

Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι οι στολές πλένονται εντός του νοσοκομείου

25-11-2020


Ελαιοτριβείο στην Πέλλα μόλυνε το νερό της Θεσσαλονίκης
Ελαιοτριβείο στην Πέλλα μόλυνε το νερό της Θεσσαλονίκης

Έριχναν απόβλητα σε κανάλι από το οποίο υδροδοτείται η πόλη

24-11-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ