Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ειρήναρχος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10.2

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-10-2020

Θέρμη: Σε ιδιωτικά ιατρεία οι ωφελούμενοι του ΚΙΑΛΛΗ

Θα λειτουργήσει κέντρο διαχείρισης covid-19

Θέρμη: Σε ιδιωτικά ιατρεία οι ωφελούμενοι του ΚΙΑΛΛΗ
fontsize

Από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία το κέντρο διαχείρισης covid-19 στο δήμο Θέρμης, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Διαχείρισης της πανδημίας το οποίο έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το κέντρο διαχείρισης covid-19 θα στεγαστεί στον δημοτικό χώρο στον οποίο βρίσκεται σήμερα το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ), δίπλα από το κλειστό αθλητικό κέντρο Τριαδίου. Παράλληλα, το ΚΙΑΛΛΗ θα συνεχίσει να στεγάζεται σε ένα μέρος του χώρου τον οποίο καταλαμβάνει σήμερα, αφού προηγηθεί μια σχετική διευθέτηση των φαρμάκων και των υπολοίπων προϊόντων τα οποία είναι αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις του. Η λύση αυτή συμφωνήθηκε σε συνάντηση η οποία έγινε σήμερα, μεταξύ του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου και του προέδρου του ΚΙΑΛΛΗ Σπύρου Κοκκίνη.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης επισημαίνει ότι “είναι επείγουσα η ανάγκη της λειτουργίας του κέντρου διαχείρισης covid-19 για το δήμο Θέρμης. Εξ’ αρχής κρίναμε ότι αυτός ήταν ο καταλληλότερος χώρος, καθώς βρίσκεται πλησίον της Θέρμης και σε σημείο σχετικά απόμακρο από τον οικισμό, αλλά ταυτόχρονα κοντά σε υπηρεσίες του δήμου στις οποίες απασχολούνται πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τους ανθρώπους του ΚΙΑΛΛΗ, να μεταστεγαστούν σε άλλο χώρο τον οποίο θα τους παραχωρούσαμε. Εκείνοι, για τους δικούς τους λόγους, δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να αποχωρήσουν. Εν τέλει, συμφώνησαν, κι αυτό είναι πολύ θετικό, και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, το κέντρο διαχείρισης covid-19 να λειτουργήσει στο χώρο που είχε αποφασιστεί, και το ΚΙΑΛΛΗ, να παραμείνει στον υπόλοιπο εναπομείναντα χώρο, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του. Επίσης συμφωνήσαμε πως, στο εξής και για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία, οι ωφελούμενοι του ΚΙΑΛΛΗ οι οποίοι απευθύνονται σε αυτό για ιατρική φροντίδα, να κατευθύνονται στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών – εθελοντών του ΚΙΑΛΛΗ, προκειμένου να μην υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των ωφελούμενων και των ανθρώπων οι οποίοι θα προσέρχονται στο κέντρο διαχείρισης covid-19 για τη διενέργεια τεστ”.

Ο δήμαρχος Θέρμης σημείωσε, τέλος, ότι “όσοι, για λόγους καθαρά αντιπολιτευτικούς και μικροπαραταξιακούς διέδιδαν ψευδώς όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι ο δήμος επιχειρεί δήθεν να κλείσει το ΚΙΑΛΛΗ, σήμερα διαψεύδονται πανηγυρικά. Ο δήμος Θέρμης όχι μόνον δεν είχε καμία πρόθεση να κλείσει το ΚΙΑΛΛΗ, αλλά απεναντίας συμφωνήσαμε σήμερα, να υπάρξει και συνεργασία στην κοινή προσπάθεια για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο δήμος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά στην πράξη, ότι μοναδική έγνοια του είναι η στήριξη κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και στη συγκεκριμένη συγκυρία, πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων στο δήμο, αλλά και όσων κατοικούν σε αυτόν. Σε αυτό και μόνον αποσκοπεί η λειτουργία του κέντρου διαχείρισης covid-19”.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Υπό δικαστική κρίση η καύση RDF SRF από το ΤΙΤΑΝ
Δήμος Παύλου Μελά: Υπό δικαστική κρίση η καύση RDF SRF από το ΤΙΤΑΝ

9.330 μετρήσεις στη δικογραφία - Παραβιάστηκε κάθε ηθική συνθήκη με την κοινωνία

27-11-2020

Μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης
Μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης

27-11-2020


ΟΣΕΘ:  Σχέδιο δράσης κατά του  κορωνοϊού
ΟΣΕΘ: Σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού

Οργανισμός Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης

27-11-2020


Αποζημίωση ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Αποζημίωση ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής

27-11-2020

Εργασίες συντήρησης στην 22η Επαρχιακή Οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι
Εργασίες συντήρησης στην 22η Επαρχιακή Οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

27-11-2020
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ