Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αρετή Ιακώβ Θεόκλητος Ναούμ Φιλάρετος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.3

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-11-2020

Αρθρο σε ..ανύπαρκτο site δημοσίευσε ο Καράογλου

Απλά δεν υπάρχει

Αρθρο σε ..ανύπαρκτο site δημοσίευσε ο Καράογλου
fontsize

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο μακεδονίας-Θράκης, αναφέρεται σε άρθρο του  Θ. Καράογλου στο ηλεκτρονικό περιοδικό “PERIPTERO.GR”, αλλά τέτοιο δεν υπάρχει.

Η ανάρτηση στο http://www.mathra.gr/?p=24618

Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας που είχε με το goTHESS.gr ο αρμόδιος διαχειριστής, πληροφορηθήκαμε ότι η ανάρτηση στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου έγινε λαθεμένα και διορθώθηκε μετά την δική μας δημοσίευση. Η σωστή αναφορά είναι στο ηλεκτρονικό περιοδικό “ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ”. Ευχαριστούμε τον αρμόδιο συνάδελφο για την ενημέρωση.


Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στο ηλεκτρονικό περιοδικό “PERIPTERO.GR” (01-11-2020)
Κατηγορία: Άρθρα | Ημερομηνία: 02/11/2020 |

ΑΡΘΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “PERIPTERO.GR”

(01-11-2020)

«Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

Η φιλοσοφία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρη και δίχως περιθώρια για παρερμηνείες. Αντιμετωπίζουμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής των πολιτών. Είναι ο θεσμός που εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία και εκείνος που έβαλε… πλάτη στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, δίνοντας καθημερινά πολύτιμες “μάχες” για τον περιορισμό των επιπτώσεών της.

Η συμβολή της Αυτοδιοίκησης όλα τα χρόνια ήταν καθοριστική. Και εξακολουθεί να είναι τώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, στο Υπουργείο Εσωτερικών “χτίσαμε” μια “γέφυρα ασφάλειας” προκειμένου να στηρίξουμε τους Δήμους της χώρας που βρέθηκαν εξ’ αρχής στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον αόρατο και επικίνδυνο εχθρό.

Πρώτα από όλα ενισχύσαμε τη δυνατότητα των Δήμων να έχουν το κατάλληλο τεχνικό δυναμικό για να λειτουργούν αποτελεσματικά στις τεχνικές υπηρεσίες, στην προετοιμασία και την υλοποίηση έργων. Ειδικότερα για τους λεγόμενους “μικρούς” Δήμους που δεν διαθέτουν τεχνικό προσωπικό, νομοθετήσαμε την δυνατότητα αξιοποίησης των μηχανικών της ΕΕΤΑΑ και άλλων δημόσιων φορέων για τη σύνταξη τεχνικών μελετών με στόχο τη μεγαλύτερη απορρόφηση χρημάτων από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επίσης, κάναμε πράξη μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τη διαλειτουργικότητα με τα συστήματα της ΑΑΔΕ ώστε από τις αρχές του 2020 να χρεώνουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά που δηλώνει ο κάθε πολίτης στο Ε9. Παράλληλα ενισχύσαμε δομές που ισχυροποιούν το κοινωνικό κράτος, διασφαλίζοντας και αναβαθμίζοντας το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, ενώ όσον αφορά στον κορωνοϊό προχωρήσαμε στην οικονομική ενίσχυση των δημοτικών αρχών ανάλογα με τις δράσεις και τις ανάγκες τους έπειτα από λεπτομερή καταγραφή της υστέρησης εσόδων λόγω μείωσης των ανταποδοτικών τελών.

Εξίσου σημαντική καινοτομία, όμως, είναι η υλοποίηση του νέου προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης “Αντώνης Τρίτσης”. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη πολιτική πρωτοβουλία μέσω της οποίας δείχνουμε έμπρακτα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας την αμέριστη υποστήριξη της πολιτείας, διασφαλίζοντας τον έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα που οφείλουν να έχουν οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το νέο πρόγραμμα εγγυάται ότι μέχρι το 2023 κάθε χωριό και κάθε γωνιά της πατρίδας μας θα αλλάξουν αισθητά προς το καλύτερο. Στα θετικά του “Αντώνης Τρίτσης” δεν καταγράφονται μόνο οι τουλάχιστον 40.000 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για την υλοποίηση των νέων υποδομών, αλλά κυρίως ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν στα χέρια τους ένα πανίσχυρο “εργαλείο” το οποίο τους βοηθά να ανταποκριθούν στον αναβαθμισμένο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν.

Ήδη, προ ημερών, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” σημαντικών έργων υποδομών, όπως ύδρευσης, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

-έργα συμπλήρωσης δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην πόλη της Ορεστιάδας, ύψους 2.499.500 ευρώ,

-συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ύψους 2.500.000 ευρώ,

-έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους 12. 400.000 ευρώ,

-κατασκευή δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Δήμο Παγγαίου, ύψους 2.500.000 ευρώ,

-διευθέτηση υδατορεμάτων Δήμου Αβδήρων, ύψους 2.499.366 ευρώ,

-κατασκευή κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας δημοτικού σχολείου Διομήδειας, ύψους 1.490.880,88 ευρώ,

-βελτίωση τοπικού δικτύου Χώρας-Αλωνίων, ύψους 713.000 ευρώ,

-προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος εξοπλισμού απομακρυσμένης αναγνώρισης μετρήσεων σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Καβάλας, ύψους 3.000.000 ευρώ

-και τέλος την κατασκευή δικτύου ύδρευσης του Δήμου Καβάλας και την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου της πόλης της Καβάλας, ύψους 14.580.000 ευρώ.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι καίριες παρεμβάσεις του προγράμματος επεκτείνονται σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, δράσεις αλληλεγγύης προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πρωτοβουλίες ψηφιακής σύγκλισης, περιβαλλοντικές πολιτικές, θέματα παιδείας-τουρισμού και δράσεις που αφορούν την προστασία από τον Covid-19. Πρόκειται για πολιτικές οι οποίες ευθυγραμμίζουν κράτος-αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών, φέρνοντας μας όλους στην ίδια σελίδα της ιστορίας και καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες του σήμερα.

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο που οι Περιφέρειες και οι Δήμοι “απελευθερώνονται” αποκτώντας αυξημένες αρμοδιότητες και έχοντας τους απαραίτητους πόρους να παρέχουν στους δημότες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Με λίγα λόγια μετατρέψαμε την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία εξέλιξης.

Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν γιατί έχουμε όραμα και σχέδιο που θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Γιατί, σε τελική ανάλυση, ικανοποιημένος δημότης σημαίνει ενεργός πολίτης.Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε περιοχή της Πολίχνης
Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε περιοχή της Πολίχνης

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

1-12-2020

Άλλα 252 laptop στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Άλλα 252 laptop στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα δοθούν στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

30-11-2020

Τζιτζικώστας: Μείωση ιικού φορτίου κατά 50% στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Κλειστά σχολεία μέχρι τα Φώτα
Τζιτζικώστας: Μείωση ιικού φορτίου κατά 50% στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Κλειστά σχολεία μέχρι τα Φώτα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση στη Θεσσαλονίκη

30-11-2020


Καραμπόλα 11 αυτοκινήτων στην αερογέφυρα της Βούλγαρη
Καραμπόλα 11 αυτοκινήτων στην αερογέφυρα της Βούλγαρη

Σημειώθηκαν υλικές μόνο ζημιές

30-11-2020

Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Πυλαίας
Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Πυλαίας

Καταγγέλλεται απάνθρωπη συμπεριφορά υπαλλήλου

30-11-2020
Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε
Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε

Δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν από το «ΑΧΕΠΑ»

29-11-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ