ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-11-2020

Σε lockdown η Θεσσαλονίκη - κατάσταση Μαρτίου στην πόλη

Από το πρωί της Τρίτης και για δύο εβδομάδες

Σε lockdown η Θεσσαλονίκη - κατάσταση Μαρτίου στην πόλη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως από αύριο το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε lockdown.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε σχετική ενημέρωση ενώ επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός, μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Τι θα ισχύει από την Τρίτη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Από τις 6 το πρωί αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, και για τις επόμενες 14 ημέρες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε τοπικό lockdown.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά, φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις.

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα.

Απαγορεύονται οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.



Τζιτζικώστας: Εξέλιξη που μας πονά όλους

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες επιστρέφουν δυστυχώς από αύριο σε lockdown. Εξέλιξη που μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαία από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας. Χρειάζεται άμεσα ένα Έκτακτο Σχέδιο Διάσωσης της οικονομίας μας για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση.

Αποδείξαμε στο παρελθόν ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε ξανά!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και τις τοπικές επιχειρήσεις μας, όπως ακριβώς κάναμε όλη την προηγούμενη περίοδο».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge