ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-11-2020

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα του Αγίου Αθανασίου

Στο κήρυγμά του είχε μιλήσει για δωροδοκίες συγγενών νεκρών και άλλα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον  ιερέα του Αγίου Αθανασίου

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τις δηλώσεις ιερέα κατά τη διάρκεια κηρύγματος που απηύθυνε την περασμένη Κυριακή από τον άμβωνα του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης. Ο ιερέας μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι συγγενείς θυμάτων δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν ως αιτία θανάτου των δικών τους ανθρώπων τον κορωνοϊό, ενώ αμφισβήτησε και τη χρήση μάσκας.

Την εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ηλία Δαγκλή.

Η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις, αφενός για τους ισχυρισμούς του ιερέα ότι συγγενείς θανόντων «δωροδοκήθηκαν για να δηλώσουν τους συγγενείς τους ότι πέθαναν από κορονοϊό για να αυξηθεί ο αριθμός (των κρουσμάτων από τον ιό)» και αφετέρου για τις αναφορές του στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας αλλά και των μέτρων προστασίας (ειδικά αυτών που συνδέονται με τη λειτουργία των ιερών ναών), καθώς ο ίδιος φαίνεται να αμφισβητεί όσα συμβαίνουν και αφορούν την πανδημία.

Ο ιερέας που στο κήρυγμά του αποκάλεσε τον κορονοϊό «διαβολοϊό» δηλώνοντας ότι είναι γιατρός, θα κληθεί να κατονομάσει πρόσωπα για τις συγκεκριμένες μαρτυρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που ερευνάται είναι αυτά της ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης, της συνέργειας σε δωροδοκία, όπως επίσης η πράξη της διέγερσης σε ανυπακοή, όπως προβλέπεται από το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα για όσους προκαλούν δημόσια σε ανυπακοή εφαρμογής των νόμων.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge