ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-11-2020

Τέλος οι ΜΕΘ για ασθενείς με άλλα νοσήματα στη Θεσσαλονίκη

Εχουν καλυφθεί με ασθενείς Covid-19 σχεδόν το σύνολο των κρεβατιών ΜΕΘ

Τέλος οι ΜΕΘ για ασθενείς με άλλα νοσήματα στη Θεσσαλονίκη

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας «αναστενάζει» η Θεσσαλονίκη. Ήδη διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές και οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι αν οι εισαγωγές ασθενών Covid-19 συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα επαρκούν ούτε οι ακριβές ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για να καλύψουν τις ανάγκες.

Με όποιο γιατρό της Θεσσαλονίκης, ιδιώτη ή νοσοκομειακό, κι αν μιλήσεις, μόνο μια ευχή σου δίνει, «μη χρειαστείς νοσηλεία για κανέναν λόγο» αυτό το διάστημα. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το ένα μετά το άλλο κρασάρουν, ενώ έχουν καλυφθεί ήδη με ασθενείς Covid-19 σχεδόν το σύνολο των κρεβατιών ΜΕΘ που διαθέτουν, όπως και οι απλές κλινικές. Μάλιστα προ των πυλών βρίσκεται η μετατροπή χειρουργείων σε ΜΕΘ για κορωνοϊό και όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν ξεκινήσει η εποχική γρίπη.

Ήδη πάνω από δέκα οι διακομιδές

Μέχρι και χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πάνω από δέκα ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις, δηλαδή περιστατικά της λεγόμενης κοινής νοσηρότητας, που έχρηζαν υποστήριξης σε ΜΕΘ, διακομίστηκαν στις ακριβοπληρωμένες ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών της πόλης. Όπως δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Π. Κετικίδης, μόνο από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και είναι αντιπρόεδρος στο σωματείο εργαζομένων, έγιναν τουλάχιστον πέντε τέτοιες διακομιδές ασθενών, ενώ στο «Παπανικολάου» έχουν καλυφθεί και οι 30 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει και πλέον δεν μπορεί να δεχτεί ούτε ασθενείς με Covid-19 ούτε και άλλα σοβαρά περιστατικά. Η ίδια κατάσταση ισχύει και στον “Άγιο Δημήτριο”. «Ετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων να τις κάνουν ΜΕΘ για ασθενείς Covid. Και, δυστυχώς, θα φτάσουμε σε σημείο να επιλέγουν οι γιατροί ποιος θα μπει στις ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Κετικίδης.

Η δημιουργική αριθμητική του κ. Κικίλια

Οι νοσοκομειακοί από την περασμένη άνοιξη είχαν εκπέμψει SOS για την υποστελέχωση και την αδυναμία του συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο, πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας. Ζητούσαν προσλήψεις ειδικών γιατρών, επιπλέον ΜΕΘ και επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το άνοιγμα του νοσοκομείου «Λοιμωδών». Σήμερα ζουν με τον φόβο μήπως κάποιος ασθενείς χρειαστεί χειρουργείο και εισαγωγή σε κοινή ΜΕΘ. Αυτή την «ασφυξία», όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Καστίμπα, προκάλεσε η δημιουργική αριθμητική του υπουργού Υγείας, που «βάπτισε» νέες κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 αυτές που προορίζονταν για ασθενείς με άλλες παθήσεις. Επίσης στον συνολικό αριθμό των 81 διαθέσιμων κρεβατιών ΜΕΘ ενέταξε και τον ιδιωτικό τομέα και η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν μόλις 17 νέες κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 στο ΑΧΕΠΑ και αυτές χωρίς να στελεχωθούν κατάλληλα.

ΠΗΓΗ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge