ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-11-2020

Αντίδραση από τους Μουσικούς Βορείου Ελλάδος για εξοντωτικό πρόστιμο

O Δήμος να πάρει ευνοϊκή θέση

Αντίδραση από τους Μουσικούς Βορείου Ελλάδος για εξοντωτικό πρόστιμο

Την αντίδραση των Μουσικών Βορείου Ελλάδος προκάλεσε πρόστιμο που επιβλήθηκε σε Μουσικό του Δρόμου στη Θέρμη στις 7 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σημειώνει ότι η ανεκτικότητα στους μουσικούς του δρόμου είναι επιβεβλημένη, τις ημέρες αυτές και ζητά να αρθεί το εξοντωτικό πρόστιμο ενώ ζητά από το Δήμο να πάρει ευνοϊκή θέση υπέρ της θιγόμενης για το ζήτημα.

H ανακοίνωση:

H πάγια πλέον θέση του ΣΜΒΕ σε ότι αφορά την άσκηση της τέχνης της Μουσικής στον δρόμο είναι ξεκάθαρη ήδη εδώ και τρία χρόνια. Ο νόμος περί επαιτείας ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ επίσημα από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Άμεσο αποτέλεσμα είναι πως οι Μουσικοί δύνανται νομίμως πια, να ασκούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ την δραστηριότητά τους αυτή, στον δρόμο και στους Δημόσιους χώρους.

Αν και εφόσον στοιχειοθετούνται παραβάσεις, σε διατάξεις περί ηχορύπανσης η παραβίασης ωραρίου κοινής ησυχίας ακολουθείται η νόμιμη οδός, για αυτόν που παραβιάζει τις διατάξεις αυτές. Το ίδιο ισχύει και για τις υγειονομικές διατάξεις που αφορούν στην πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Οφείλουμε να σταθούμε όμως στην κατάληψη πεζοδρομίου ως κατηγορία και στην απαράδεκτη παραβίαση του ΚΟΚ με παρεμπόδιση στην κίνηση των πεζών! Θεωρώντας εντελώς προσχηματική την αιτιολογία, ευελπιστούμε να μην στηθεί πλέον ένα άδικο χαλκείο κατηγοριών, σε βάρος ανθρώπων τους οποίους η ανάγκη για βιοπορισμό τους οδηγεί στον δρόμο.

Η ανεκτικότητα είναι επιβεβλημένη στις μέρες μας και θεωρούμε πως αφορά άμεσα την αστυνόμευση και τις συνέπειές της. Ζητάμε άμεση παρέμβαση των προϊστάμενων δικαστικών αρχών ώστε να αρθεί το εξοντωτικό πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στην Μουσικό του Δρόμου στην Θέρμη στις 07/11/2020. Πρόσθετα καλούμε τον Δήμο να πάρει ευνοϊκή θέση υπέρ της θιγόμενης για το ζήτημα.

Δυστυχώς σαν εργασία η δραστηριότητα αυτή δεν είναι ενταγμένη στην εφορία με ευθύνη του κράτους. Μέχρι να λυθεί αυτό το ακανθώδες ζήτημα, θεωρούμε απαράδεκτες τις διώξεις σε βάρος αυτών των ανθρώπων καθώς και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων. Το πρόστιμο αυτό, με βάση τις πενιχρές αποδόσεις της δραστηριότητας στον δρόμο είναι απολύτως καταστροφικό για έναν άνθρωπο σμπρώχνοντάς τον ανεπιστρεπτί στην ανέχεια και στην απόγνωση.

Επιπλέον το ελάχιστο αυτό εισόδημα που παράγεται ως φορολογητέα ύλη είναι απολύτως ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Τέλος καλούμε τις αστυνομικές αρχές να αποστασιοποιηθούν από την αναλγησία σε βάρος ανθρώπων με σοβαρές ανάγκες, οι οποίοι αναζητούν μια τύχη για την επιβίωσή τους, μέσω της Τέχνης τους στον δρόμο. Οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν στο κοινό και δικαιούνται την ελάχιστη ανταπόδοση του.



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge