ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-11-2020

Θεσσαλονίκη: Δύο στους δέκα είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Θα ζούμε με τη μάσκα παντού μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη

Θεσσαλονίκη: Δύο στους δέκα είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Για ανησυχητική επέκταση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αφού όπως ανέφερε, στα τεστ που κάνουν οι κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας η θετικότητα ξεπέρασε το 20%.

«Άρα, 2 στους 10 είναι θετικοί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι τεράστιο το ποσοστό», είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί ραγδαία εκτίμησε, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους και σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έκανε ειδική έκκληση «να προσέξουν 10 φορές παραπάνω», θυμίζοντας πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε ένα νοσοκομείο ή σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Β. Κικίλιας προέβλεψε ότι θα ζούμε με τη μάσκα παντού μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη, ενώ έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του τη νεολαία κάνοντας λόγο για απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι κάτι το οποίο θα μας ακολουθήσει σίγουρα μέχρι τους πρώτους μήνες της άνοιξης και είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι από κάποια στιγμή το βράδυ και μετά δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, γιατί δυστυχώς είναι αδιανόητα αυτά τα οποία είδαμε με μειοψηφίες, σε πλατείες».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge