Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ανδρέας Ανδριανή

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5.8

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-11-2020

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει στοχοποίηση της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης

Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στη Δάφνη Κατσίμπα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καταγγέλλει στοχοποίηση της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης
fontsize

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει στοχοποίηση της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντίθετη σε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας επίθεση δημοσιογράφων του «ΣΚΑΪ», σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνης Κατσίμπα. Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης «εξεγέρθηκαν» επειδή η ΕΝΙΘ καλεί, όπως άλλωστε και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε από την Ασφάλεια τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται γι’ αυτό το λόγο το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή για παραβίαση μέτρων αναφορικά με τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών!

Αυτό που ενοχλεί στην πραγματικότητα την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς είναι ότι η Δάφνη Κατσίμπα τόλμησε να πει την αλήθεια και να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε ούτε νέες ΜΕΘ ούτε τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχωθεί το ΕΣΥ. Όσο κι αν η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ μιλάει για «ατομική ευθύνη», η ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας ανήκει σ’ εκείνη και στις πολιτικές της. Όση λάσπη κι αν ρίξουν οι σιτιζόμενοι από το κράτος δημοσιογράφοι της λίστας Πέτσα, οι εργαζόμενοι στην Υγεία γνωρίζουν την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και γι’ αυτό βγήκαν μαζικά στις πύλες των Νοσοκομείων στις 12 Νοέμβρη για να διαμαρτυρηθούν.

Γι’ αυτό το λόγο και οι φετινές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί η κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που ακόμα και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές νοιάζεται περισσότερο για την εικόνα της παρά για τη δημόσια υγεία. Η απαγόρευση της πορείας, εκτός από αντισυνταγματική αφού ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να αναστείλει το άρθρο 11 του Συντάγματος, είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Η κυβέρνηση έχει το θράσος να περνάει ακραία αντιδραστικά νομοθετήματα όπως ο Πτωχευτικός Κώδικας, θέλει να φέρει για ψήφιση νόμο που ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο και την απεργία, και την ίδια στιγμή θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο όνομα της πανδημίας!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στη Δάφνη Κατσίμπα και συνολικά στους γιατρούς του ΕΣΥ που εφημερεύουν μέρα παρά μέρα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα χωρίς τα αναγκαία μέσα και τις κατάλληλες υποδομές. Απαιτούμε να μην κινηθεί καμία διαδικασία σε βάρος της. Η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και θα γίνει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Άλλα 252 laptop στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Άλλα 252 laptop στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θα δοθούν στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

30-11-2020

Τζιτζικώστας: Μείωση ιικού φορτίου κατά 50% στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Κλειστά σχολεία μέχρι τα Φώτα
Τζιτζικώστας: Μείωση ιικού φορτίου κατά 50% στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Κλειστά σχολεία μέχρι τα Φώτα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση στη Θεσσαλονίκη

30-11-2020


Καραμπόλα 11 αυτοκινήτων στην αερογέφυρα της Βούλγαρη
Καραμπόλα 11 αυτοκινήτων στην αερογέφυρα της Βούλγαρη

Σημειώθηκαν υλικές μόνο ζημιές

30-11-2020

Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Πυλαίας
Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Πυλαίας

Καταγγέλλεται απάνθρωπη συμπεριφορά υπαλλήλου

30-11-2020
Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε
Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε

Δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν από το «ΑΧΕΠΑ»

29-11-2020

Θεσσαλονίκη: Σε ειδικούς χώρους ταφής οι νεκροί του κορωνοϊού
Θεσσαλονίκη: Σε ειδικούς χώρους ταφής οι νεκροί του κορωνοϊού

Σχεδόν 200 ειδικές ταφές έχουν ήδη γίνει βάσει των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων

29-11-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ