ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-11-2020

Δηλώσεις Τζιτζικώστα - Ζέρβα για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Ο μακαριστός είχε προσβληθεί από κορωνοϊό

Δηλώσεις Τζιτζικώστα - Ζέρβα για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Με αφορμή τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:


Για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αιφνίδια απώλεια του Μητροπολίτη Ιωάννη είναι ένα βαρύ πλήγμα για τον Λαγκαδά, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πνευματική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή του τόπου μας, υπηρετώντας τη Θεσσαλονίκη σε όλη του τη ζωή. Από τους πλέον δραστήριους Μητροπολίτες, αφήνει πίσω του σημαντικό έργο για όλους μας, για τον τόπο μας και ισχυρή παρακαταθήκη για την Εκκλησία μας. Ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητά του θα μείνουν αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά του, όπως και η προσφορά του στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και ο μετρημένος και υπεύθυνος λόγος του. Θα είναι για πάντα στην καρδιά και τη μνήμη μας».


Συλλυπητήρια δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη προσφορά και στην πόλη μας, ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε ένας γνήσιος εκφραστής των υψηλών μηνυμάτων της Ορθοδοξίας και είχε να επιδείξει δίπλα στο θρησκευτικό κι ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.


Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης σε ηλικία 62 ετών

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και την Κυριακή το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα»

Ο Ιωάννης (Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982.

Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Νεότητος. Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μέχρι το 1994. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου ως ιερατικός προϊστάμενος. Από το 1983 υπηρέτησε ως ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, από το 1994 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τότε πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη από την Εκκλησία ως χώρου λατρείας και πλέον η Ροτόντα δίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού για ορισμένες λειτουργίες κάθε έτος.

Εξελέγη στις 10 Μαΐου 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου. Έχει λάβει μέρος σε Θεολογικά Συνέδρια. Έχει διδάξει σε Κατηχητικά Φροντιστήρια και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Για περίπου 20 χρόνια παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Ακόμα έχει διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge