ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-11-2020

Ξεμένει απο αίμα το «Παπανικολάου» – Έκκληση προς τους πολίτες να δώσουν αίμα

Αποθέματα για τρεις με τέσσερις ημέρες

Ξεμένει απο αίμα το «Παπανικολάου» – Έκκληση προς τους πολίτες να δώσουν αίμα

Τα διαθέσιμα απόθεμα αίματος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης θα διαρκέσουν για τρεις – τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τη δήλωση της διευθύντριας του τμήματος αιμοδοσίας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η Μαρία Γκανίδου, κάλεσε τους πολίτες να συμβάλλουν πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν να προχωρήσουν σε αιμοδοσία λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Έχουμε περίπου 4-5 αιμοδότες καθημερινά και τα αποθέματα αίματός μας είναι για τρεις με τέσσερις ημέρες», επισήμανε, και διευκρίνισε πως «σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας οι αιμοδότες είναι λιγότεροι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο μας, τον Νοέμβριο είναι 58% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα βέβαια έχουν ελαττωθεί οι ανάγκες του νοσοκομείου διότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί κάποιες δραστηριότητες, αλλά υπάρχουν ακόμα ανάγκες».

Η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Παπανικολάου, της οποίας το έργο δοκιμάζεται από την πανδημία, τόνισε πως, για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα έλλειψης μονάδων αίματος, «από την ερχόμενη Δευτέρα 23/11 θα υπάρχει μια αίθουσα αιμοδοσίας στον Εύοσμο για μια εβδομάδα».

Παράλληλα, όπως είπε, «έχουμε επικοινωνήσει και με τον δήμο Παύλου Μελά έτσι ώστε να μπορούν οι αιμοδότες να έρχονται κι εκεί τρεις φορές την εβδομάδα και να μην χρειάζεται να προσέλθουν στο νοσοκομείο». Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα, διότι πολλοί είναι αυτοί που πλέον νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην σταματήσουν να αιμοδοτούν.

Υπενθυμίζεται, πως το τμήμα αιμοδοσιας του νοσοκομείου Παπανικολάου λειτουργεί τις καθημερινές απο τις 8:30 έως τις 14:00, ενώ Δευτέρα Τετάρτη και Παρασεκυή οι αιμοδότες μπορούν να εξυπηρετηθούν και τις αποφευματινές ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Γεώργιος Παπανικολάου Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge